x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un marinar român a fost răpit în Nigeria. MAE confirmă

Un marinar român a fost răpit în Nigeria. MAE confirmă

21 Ian 2009   •   00:00

Persoane înarmate, aflate în ambarcaţiuni rapide, au atacat, astăzi, un petrolier încărcat cu 4.000 de tone de motorină, în largul coastei Nigeriei. Structura vasului a fost grav avariată, iar un român, membru al echipajului, a fost răpit, au declarat surse din domeniul securităţii, citate de Reuters.



Trei surse private din domeniul securităţii au declarat că MT Meredith a fost atacat la Bonny Fairway Buoy, o rută folosită în mod regulat de navele petroliere. Vasul atacat se îndrepta cel mai probabil către Port Harcourt, dinspre Lagos, informează Mediafax. Forţa militară responsabilă cu asigurarea securităţii în Delta Nigerului nu au putut fi contactată imediat pentru comentarii. "Nava a cerut asistenţă întrucât motorul şi suprastructura ar fi fost avariate grav", a precizat una dintre sursele din domeniul securităţii. Atacul este cel mai recent dintr-o serie de acte de piraterie în largul Deltei Nigerului, unde se află cea mai importantă industrie petrolieră şi a gazului. Lipsa de securitate din regiune a redus cu o cincime producţia petrolieră a Nigeriei, în ultimii ani. Persoane înarmate au atacat un petrolier şi un vas de servicii petroliere la platforma de încărcare Bonny, operată de un consorţiu format de Royal Dutch Shell cu firma petrolieră de stat NNPC, la sfârşitul săptămânii trecute. Mai mulţi membri nigerieni ai echipajului au fost răpiţi.

MAE confirmă răpirea românului

Ministerul de Externe a confirmat, astăzi, faptul că un cetăţean român a fost răpit în Nigeria şi a demarat procedurile aplicabile în astfel de situaţii, urmând să ofere mai multe amănunte în cel mai scurt timp. MAE a verificat, în această dimineaţă, informaţiile potrivit cărora un român ar fi fost răpit în Nigeria, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Şerbănescu.

×
Subiecte în articol: lumea