x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un medic a pus în pericol viaţa a peste 2.000 de pacienţi

Un medic a pus în pericol viaţa a peste 2.000 de pacienţi

26 Oct 2008   •   00:00

Un medic german este acuzat că a folosit ace contaminate în tratarea pacienţilor. Autorităţile spun că peste 2.000 de oameni au fost expuşi riscului de infectare cu virusul HIV sau cu cel hepatic.



Potrivit procurorilor, doctoriţa a folosit timp de mai multe luni ace contaminate, în tratarea câtorva mii de pacienţi. Printre aceştia s-au aflat sute de copii. Oamenii au aflat totul după ce au primit acasă scrisori de la conducerea spitalului, prin care erau chemaţi la noi teste. Pacienţii se tem acum că ar putea fi infectaţi cu virisul hepatitei C sau chiar cu HIV.

Cazul a ajuns în presă după ce o fostă asistentă medicală a dezvăluit totul autorităţilor. "Potrivit probelor, aparatura folosită nu era dezinfectată corespunzător.

Seringile erau doar spălate. Uneori, nici măcar atât", spune Xel Mueller, purtător de cuvânt al tribunalului din Ravensburg. Femeia, în vârstă de 56 de ani, urmează să apară în faţa instanţei, luna viitoare. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă să stea după gratii ani buni.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea