x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un oraş din Kansas şi-a schimbat numele în Google

Un oraş din Kansas şi-a schimbat numele în Google

03 Mar 2010   •   00:00
Un oraş din Kansas şi-a schimbat numele în Google

Topeka, un oraş din Kansas care încearcă să atragă compania de Internet Google şi proiectul său de instalare a unor reţele broadband, a decis să renunţe temporar la numele său, pentru a-l adopta pe cel al Google. Pe tot parcursul lunii martie, oraşul Topeka se va numi "Google, Kansas, capitala mondială a fibrei optice", a anunţat primarul său, William Bunten.



Pe site-ul de Internet al oraşului, utilizatorii sunt întâmpinaţi cu mesajul "Oraşul Google", scris de poliţie cu caracterele şi culorile logo-ului firmei californiene, relatează AFP, citată de Mediafax. Google şi-a anunţat luna trecută dorinţa de a construi reţele broadband care să pemită viteze de acces la Internet ultra-rapide, de 100 de ori mai rapide decât media actuală din Statele Unite.

Compania de Internet prospectează "un număr redus de zone pentru a participa la experienţă" şi Topeka vrea să facă parte din ele.

Colectivităţile care doresc să participe la această experienţă trebuie să îşi anunţe interesul până la 26 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi până la sfârşitul anului.

×
Subiecte în articol: lumea