x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un sfert dintre bebeluşii din Beijing au fost hrăniţi cu lapte contaminat cu melamină

Un sfert dintre bebeluşii din Beijing au fost hrăniţi cu lapte contaminat cu melamină

26 Oct 2008   •   00:00

Aproape un sfert dintre bebeluşii din Beijing au fost hrăniţi cu lapte contaminat cu melamină, substanţa chimică ce a provocat moartea a patru copii, a anunţat duminică presa oficială, citată de AFP.



Peste 74.000 din cele 308.000 de familii din Beijing interogate au precizat că şi-au hrănit copiii cu lapte contaminat înainte ca acesta să fie retras de pe piaţă, scrie cotidianul Beijing News.

Patru bebeluşi au murit în China după ce au au fost hrăniţi cu lapte contaminat cu melamină şi alte câteva zeci de mii s-au îmbolnăvit.

Potrivit Beijing News, 3.458 de copii au fost spitalizaţi la Beijing, cu afecţiuni renale, în timp ce 211.000 de copii au fost supuşi unor examene medicale de la începutul acestui scandal, la jumătatea lui septembrie.

Miercuri, ministrul chinez al Sănătăţii a declarat că peste 3.600 de copii sunt în continuare spitalizaţi în China după ce au consumat lapte contaminat.

Premierul Wen Jiabao a promis solemn sâmbătă că ţara sa se va conforma normelor internaţionale în materie de siguranţă alimentară.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea