x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Unchiul Sapro nu da spaga

Unchiul Sapro nu da spaga

de Raluca Grintescu    |    24 Feb 2006   •   00:00
Unchiul Sapro nu da spaga
MUZICA
Turneu antipropaganda prin Sud Still

Spaga e la ordinea zilei. Toata lumea o ia, toata lumea o da. Dar mai exista si o categorie de oameni care sunt impotriva. Si pentru ca au posibilitatea de a face propaganda in acest sens, prin muzica evident, si-au ales pentru inceput un turneu. Trupa Morometzii, adica 1-Q Sapro si SKILLah, este pusa pe fapte mari. Cei doi hip-hoperi au luat "spaga" in serios si tin mortis sa schimbe mentalitatea tinerilor in particular si a societatii in general, nu doar la nivel declarativ, asa cum au facut-o si altii. Piesa "Nu mai da spaga", aparuta in 2004, sustine acest turneu national conceput de baieti in doua module. Primul show din traseul concertistic a avut loc la Ploiesti la 17 februarie, ultimul fiind preconizat pentru 8 aprilie, la mare (Constanta). Cel de-al doilea turneu ramane inca o surpriza pentru fani.

PE DRUMURI. In cei 13 ani de activitate in care cei doi au pus bazele unui hip-hop creat in Berceni, cunoscut fanilor si ca Sud Still, primii cinci fiind mai degraba de pionierat, trupa Morometzii a sustinut patru turnee, prezentul proiect reprezentand un "moment de cotitura".

1-Q Sapro si SKILLah vor interpreta piese de pe albumul solo al "Unchiului", "Martor Oqlar", piese mai vechi, dar si piese "calde" de pe materialul discografic pe care au de gand sa-l lanseze in aceasta primavara, intitulat "Sunet greu". Pentru ca este un turneu extrem de obositor - avand in vedere ca vor traversa tara-n lung si lat - , baietii isi vor lasa iubitele - intelegatoare - acasa.

INFO

CONSILIERE. Sir Elton John si partenerul sau "legitim", regizorul canadian David Furnish, o ajuta pe Madonna sa-si pastreze casnicia alaturi de Guy Ritchie, oferindu-le celor doi consiliere maritala. "Elton si cu mine am stat de multe ori de vorba cu Madonna in ultima vreme", povesteste David. "Ea si Guy ne sunt prieteni apropiati si amandoi trebuie sa se concentreze asupra carierelor, daca doresc sa ramana impreuna. Daca isi vor neglija carierele, casnicia lor va fi inevitabil pierduta", a adaugat el.

SOLO. Chris Martin va aparea pe noul album al lui Nelly Furtado. Solistul de la Coldplay va interpreta alaturi de Nelly piesa "All Good Things", de pe cel de-al treilea album al artistei, "Loose". Martin, care se zvoneste ca ar colabora si cu rapperul Kanye West, a tinut mortis sa fie prezent pe acest disc pentru simplul fapt ca albumul este produs de Timbaland.

KATRINA. Dupa sase luni de cand a facut publica intentia de a scoate un single despre Katrina, Michael Jackson rupe tacerea, spunand ca piesa va fi gata la sfarsitul acestei luni. Melodia, intitulata "I Have This Dream", include artisti precum Snoop Dogg, R. Kelly, Ciara, Keyshia Cole, James Ingram, Jermaine (fratele lui Jackson), Shanice si The O’Jays. (Raluca Grintescu)
×