x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ungaria a încheiat un acord cu FMI şi UE pentru salvarea economiei naţionale

Ungaria a încheiat un acord cu FMI şi UE pentru salvarea economiei naţionale

28 Oct 2008   •   00:00

Criza financiară a lovit puternic Ungaria. Autorităţile de la Budapesta au încheiat cu Fondul Monetar International şi cu Uniunea Europeană, un acord pentru finanţarea unui program de salvare a economiei.



Ungaria a solicitat ajutor de la Fondul Monetar Internaţional în contextul în care pieţele locale au fost afectate foarte serios de criza creditelor. Banca centrală de la Budapesta a majorat, săptămâna trecută, dobânda de politică monetară cu 3 puncte procentuale, până la 11,5%. Această măsură a fost luată de urgenţă pentru a stabiliza cursului de schimb după ce moneda naţională s-a depreciat la valori istorice faţă de euro.

Fondul Monetar Internaţional ar putea acorda şi Ucrainei un credit de 16,5 miliarde dolari, pentru redresarea situaţiei financiare prin care trece. Kievul a ajuns la o înţelegere de principiu cu privire la împrumut, însă neînţelegerile dintre politicieni, care au întârziat până acum obţinerea finanţării internaţionale, ar putea afecta şi acest ultim acord. FMI a cerut guvernul ucrainian să elaboreze un buget echilibrat şi să introducă măsuri şi reglementări în sprijinul sectorului bancar. Ucraina va primi aceste fonduri în următorii doi ani.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea