x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Unul din şase oameni va suferi de foame până la sfârşitul anului 2009

Unul din şase oameni va suferi de foame până la sfârşitul anului 2009

20 Iun 2009   •   00:00

Potrivit unui raport al ONU, va fi depăşit pragul de peste un miliard de oameni ce suferă din cauza foamei, un nou record istoric. Astfel, până la sfârşitul anului 2009, unul din şase oameni va suferi de foame. Principalul motiv al subnutriţiei este criza mondială şi nu rezultatul recoltelor sau a secetei. Din cauza crizei, accesul la hrană al oamenilor săraci s-a redus substanţial.



Majoritatea persoanelor subnutrite trăiesc în ţări în curs de dezvoltare din Asia şi Africa. Se estimează că aproximativ 642 milioane de oameni de pe aceste două continente suferă de inaniţie.

"Dacă liderii mondiali nu răspund (la această situaţie n.r.) prin a asigura tuturor oamenilor accesul la o nutriţie adecvată şi accesibilă, suntem în pericolul de a pierde o întreagă generaţie în lupta contra malnutriţiei şi disperării", a declarat Josette Sheeran, director al World Food Program, citat de antena3.ro.

Conform estimărilor, în 2030 necesarul de alimente în lume va creşte cu peste 50%, în condiţiile în care terenurile arabile sunt extrem de solicitate. Schimbările climatice determină o cerere din ce în ce mai mare de biocombustibili şi face necesară împădurirea masivă. De asemenea, resursele de apă sunt din ce în ce mai scăzute.  (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea