x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vezi cum arată cele mai neobişnuite animaţii, într-o colecţie de videoclipuri inedite

Vezi cum arată cele mai neobişnuite animaţii, într-o colecţie de videoclipuri inedite

20 Aug 2011   •   06:52
Vezi cum arată cele mai neobişnuite animaţii, într-o colecţie de videoclipuri inedite

De la Jan Svankmajer pana la animatiile pe nisip care au impanzit Youtoube-ul, cu totii avem de unde alege filme de animatie care au fascinat o multime de persoane de-a lungul anilor. Insa am ales sa vp prezentam aici o colectie de filme de animatie realizate intr-o maniera departe de traditional. Printre acestea se regaseste si un videoclip al unei piese romanesti, realizata fara buget dar cu multa creativitate.

Animatie pe... unghie

Compania de autovehicule Kia are un clip inovativ de promovare a masinilor, o echipa de animatori creand pentru aceasta prima animatie din lume compusa pe o.. unghie. Reclama, pentru care a fost nevoie de 25 de zile si nopti, 1.200 de sticle de oja, doua ore pentru fiecare desen si 900 de unghii false, a fost lansata in luna iulie a acestui an si are, deja, aproape 3.300.000 de vizualizari pe Youtube.



Animatie… fara buget, cu sabloane

Trupa Subcarpati a atras atentia prin realizarea unui videoclip realizat fara buget pentru melodia “Am crescut pe la Romana', autorii sperand ca munca lor sa ajute la dezvoltarea imaginatiei si sa impulsioneze creativitatea altor artisti. Ei au avut nevoie de 57 de sabloane, 3 cutii spray-uri pentru grafitti, o baterie de 8,9 volti, 3 surse diferite de lumina, multe calcule, masuratori si pozitii ale camerei foto si multe nopti, dupa cum aspun chiar autorii. Intregul videoclip este creat din 5313 fotografii la dimensiune de 15' fiecare.

Animatie pe baloane

Agentia de publicitate Loducca din Brazilia a creat un spot publicitar inovativ pentru ceea ce pare a fi un post de televiziune muzical, in care a folosit baloane pentru fiecare cadru. Povestea spusa in acest mod neobisnuit include figuri celebre din istoria muzicii, precum Slash, Gene Simmons si Ozzy Osbourne. Pentru fiecare secunda de filmare au fost sparte aproximativ zece baloane desenate.



Animatie cu lumanari in loc de pixeli


Un utilizator fidel al site-ului Youtube a creat un filmulet inovativ in care a recreat secvente mdin jocuri celebre precum Tetris sau cele pentru consola din anii ’90, cu ajutorul unui numpr foarte mare de… lumanari. Timpul necesar pentru a filma toata aceasta animatie? Doua saptamani de aprins si stins lumanari.



Animatie pe paine
Painea prajita nu pare a fi un element care sa atraga extreme de mult atentia. Acest lucru se schimba, insa, cand acest aliment este transformat in suport pentru animatie. Rezultatul este un videoclip oficial pentru melodia “Last Leaf' a trupei OK Go. Video-ul, realizat in parteneriat cu Samsung NX100 IFn, a necesitat 215 felii de paine “salvate' de aruncarea la gunoi deoarece expirase termenul de garantie.



Animatia “Post It'
Timp de cinci luni, 25 de animatori au mutat si filmat 350.000 de biletele de tip “post-it', animatia obtinuta reprezentand un clip promotional pentru deschiderea unui magazine de incaltaminte din Sao Paolo, Brazilia. Cu aceasta ocazie, 350.000 de persoane au profitat de ocaziesa scrie mesaje pe aceste biletele.

Animatie cu nisip

“Gulp' este un film de scurt mketraj care spune povestea unei zi obisnuite de munca a unui pescar. Filmat pe plaja Pendine din South Wales, Anglia, videoclipul a doborat recordul mondial pentru cel mai mare platou de animatie de acest gen, “scena' intinzandu-se pe 1.020 de metri patrati.



×
Subiecte în articol: animatie videoclip neobisnuit inovatie