x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (VIDEO) Pinguinul 337, care a evadat acum două luni de la Parcul Acvatic din Tokyo, a reapărut în portul oraşului

(VIDEO) Pinguinul 337, care a evadat acum două luni de la Parcul Acvatic din Tokyo, a reapărut în portul oraşului

17 Mai 2012   •   12:53
(VIDEO) Pinguinul 337, care a evadat acum două luni de la Parcul Acvatic din Tokyo, a reapărut în portul oraşului

Dupa ce pinguinul 337 de la Parcul Acvatic din Tokyo a evadat, in luna martie, escaladand un gard de patru metri si disparand in golful din apropiere, multa lume a crezut ca soarta pasarii a fost pecetluita.

Insa pinguinul Humboldt de un an a fost filmat recent intr-o alta parte a golfului, balacindu-se in apa si parand a fi in stare perfecta de sanatate.

Pinguinul, inca prea tanar ca sa i se determine sexul (motiv pentru care e identificat cu numarul 337) a fost recunoscut de catre angajatii parcului acvatic, care au urmarit imaginile.

"Se poate vedea ca are inelul de identificare pe o aripa, iar trasaturile faciale sunt identice cu ale pinguinului evadat", a declarat directorul adjunct al Parcului Acvatic, Kazuhiro Sakamoto.

"Nu pare sa fi slabit in ultimele doua luni, deci este clar ca se hraneste si o duce destul de bine", a adaugat acesta.

In zilele de dupa evadarea pinguinului, reprezentantii Parcului Acvatic au lansat un apel public ca in cazul in care pasarea este vazuta sa fie anuntati.

Pana acum au primit sute de astfel de rapoarte, unele chiar si din vestul Japoniei, insa Sakamoto spune ca majoritatea au fost probabil confuzii.

Golful din Tokyo este o zona foarte aglomerata, cu ape destul de murdare. Temerea era ca pinguinul se va imbolnavi, mai ales ca nivelul radioactivitatii din zona este in crestere.

Cel mai probabil, pinguinul se hraneste cu pestii de mici dimensiuni din golf si are un adapot la tarm, unde petrece noptile.

Pinguinul 337 a eclozat in 2011, alaturi de alti 135 de pinguini Humboldt. Sakamoto a dat asigurari ca pinguinul a avut o viata buna in parcul acvatic, punand evadarea acesuia pe seama spiritului sau aventurier.

×