x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vlad Ivanov

Vlad Ivanov

de Roxana Ioana Ancuta    |    06 Aug 2009   •   00:00
Vlad Ivanov
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

"Monstrul din 432 revine"



Jurnalul Naţional: S-a spus despre tine - de fapt s-a scris undeva ­ că "domnul Bebe, monstrul din 4 3 2 revine în altă ipostază". Ai ajuns un fel de "om negru" al marelui ecran?

Vlad Ivanov: (râde) - Nici pe departe nu sunt un om negru, cel puţin nu în viaţa de zi cu zi. În ceea ce priveşte caracterizarea care mi-a fost făcută, da, s-a scris lucrul ăsta în Variety, la Cannes. Sincer, n-aş vrea să mă cantonez în zona asta de roluri sumbre. Pot face mult mai multe. Vreau să încerc şi alte laturi.

­ Şi rolul din "Poliţist adjectiv", film regizat de Corneliu Porumboiu, a fost oarecum negativ...

­ Da, am putea spune că era rolul unui personaj mai dur, dar nici pe departe nu se compară cu cel din 4 3 2.

­ Care dintre cele două personaje ţi-a plăcut mai mult?


­ Nu pot să spun exact, pentru că amândouă sunt roluri foarte importante şi le iubesc deopotrivă.

­ Cum te-ai pregătit pentru acest rol? Personajul tău este comandantul unei secţii de poliţie...

­ M-am documentat serios, dar ca în orice meserie există şi partea mai secretoasă care nu ne permite să facem multe dezvăluiri. Regretatul Dem Rădulescu spunea foarte frumos: "actoria este ca o femeie. Dacă se dezbracă dintr-o dată, nu mai rezervă nici o surpriză"

­ Bun, atunci dezvăluie-ne câte ceva treptat...

­ Ce pot să spun este că am lucrat cu Corneliu înainte. Am făcut repetiţii chiar în locaţiile unde s-a filmat. Unul dintre atuurile lui, ale lui Corneliu, a fost castingul. Foarte bine făcut!

­ Ce alţi actori au mai dat probă pentru rolul tău?

­ Nu ştiu cum sunt alţii dat eu nu mă consider concurând la 100 de metri garduri cu ceilalţi, pentru roluri. Totodată, nici nu cred că pot să fac toate rolurile din această lume. Apreciez orice actor care face un rol. Ştiu câtă muncă este în spate.

­După 4 3 2 au mai fost nişte filme... "Concertul", "Cealaltă Irină", seria "Amintiri din epoca de aur"...

­ "Concertul", spre exemplu, l-am făcut în vara trecută, şi este o super producţie româno-ruso-franceză, coproducători fiind cei de la Castel Film. Premiera la Paris o să fie la 4 noiembrie, iar în România probabil în decembrie.  

­ Ce joci în "Concertul"?

­ Când o să spun ce rol joc, iarăşi o să spui că sunt omul negru (râde). În filmul ăsta sunt un mafiot rus care sponsorizează  plecarea unei orchestre de la Balşoi la faimoasa sală Pleyel din Paris. În schimbul acestei sponsorizări, el cere să cânte alături de orchestră, la violoncel. Chiar dacă nu are nici un pic de talent, are impresia că e un mare muzician. Până la urmă sfârşeşte prin a fi legat de un scaun pentru ca orchestra să poată cânta în linişte. Filmul este o tragi-comedie şi abundă în scene spumoase. Este un film cu foarte mult umor şi cred că va avea mare succes la public. Joc unul dintre cele zece roluri mari ale filmului.

­ Ce roluri ai vrea să mai faci?

­ Roluri bune (râde). Mă consider destul de fericit pentru că pot să joc atât comedie cât şi dramă. La teatru joc mult comedie. La Naţional, spre exemplu, joc în Burghezul Gentilom, la Bulandra am un rol foarte complex în Elizaveta Bam, un spectacol în regia lui Alexandru Tocilescu. Cochetez foarte mult cu ideea de actor total, fără să cred că totuşi se poate face chiar totul.

­ Ai timp şi de teatru şi de film?

­ Deocamdată da, dar nu prea ştiu ce o să fie în viitor. Ştii, sistemul nostru este cam birocratic. Personal, mi-aş dori foarte mult să fiu freelancer, să am contracte aşa cum au actorii din străinătate, să am un agent, să pot face film când vreau, teatru când vreau. Toate astea nu sunt posibile acum, eu fiind angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti, unde am nişte sarcini de îndeplinit, unde sunt nişte reguli foarte stricte care trebuie respectate şi peste care nu ai cum trece. Ar  trebui să se schimbe puţin sistemul.

­ Revenind la rolul din "Concertul"... având în vedere faptul că părinţii tăi sunt ruşi lipoveni, cred că te-ai descurcat să vorbeşti în rusă, nu?

­ Ştiu să vorbesc în rusă doar uzual. Am făcut ceva la şcoală. Părinţii mei vorbeau rusă între ei, în familie, dar nu ştiu de ce nu m-au învăţat şi pe mine. Dar mi-a prins bine că am reţinut câteva noţiuni de la şcoală, pentru că în filmul ăsta am jucat în franceză şi rusă. Având în vedere faptul că patru dintre actorii principali sunt de la Moscova şi numai unul cunoştea puţină franceză, ne-am înţeles în limba rusă.

­ Ai un alt proiect de film?

­ Da, sunt implicat într-un nou film, este un proiect reomânesc, dar mai multe nu pot să spun acum.  


×
Subiecte în articol: vedete