x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vladimir Voronin îl elogiază pe Lenin

Vladimir Voronin îl elogiază pe Lenin

21 Ian 2009   •   00:00

Preşedintele comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a adus astăzi un omagiu lui Vladimir Lenin, "lider şi organizator genial" ale cărui "idei sunt încă de actualitate", cu ocazia comemorării a 85 de ani de la moartea acestuia, relatează AFP, informează Mediafax.



"Astăzi nu trebuie să renunţăm la istoria noastră (...). În anii postsovietici multe persoane au vrut să îl defăimeze pe Lenin, nu au reuşit şi nu vor reuşi: a fost un lider şi un organizator genial", a declarat Voronin, depunând o jerbă în faţa monumentului din Chişinău dedicat fondatorului URSS.
"Ideile clasicilor marxism-leninismului sunt încă de actualitate şi pot deveni o foaie de parcurs pentru rezolvarea problemelor moderne", a adăugat el. "În prezent, construim în Moldova un stat social unde prosperitatea cetăţenilor este o prioritate", a declarat Voronin.
Partidul Comunist se află la putere din 2001 în Republica Moldova, fostă republică sovietică şi ţara cea mai săracă din Europa. Formaţiunea a câştigat alegerile legislative din 2001 şi 2005, iar preşedintele său, Vladimir Voronin, a fost ales de două ori la conducerea Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: lumea