După ce a declarat că este dispus să demisioneze din funcţia de preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin nu se abţine şi se ia din nou de Romănia: "Moda pe care o poartă de 100 de ani, dacă nu de mai mult, ca cetăţenii care vor să nimerească in Europa mai intăi să devină cetăţeni ai Romăniei a fost demontată"- a declarat Voronin pentru BBC News Online.
După ce a declarat că este dispus să demisioneze din funcţia de preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin nu se abţine şi se ia din nou de Romănia: "moda pe care o poartă de 100 de ani, dacă nu de mai mult, ca cetăţenii care vor să nimerească in Europa mai intăi să devină cetăţeni ai Romăniei"- a declarat Voronin pentru BBC News Online.
In interviul acordat BBC, Voronin se măndreşte cu reuşita Moldovei de a pune beţe in roate Romăniei in problema cetăţeniei romăne: "Moda fost insă demontată cu succes după ce comisarii europeni la argumentele Preşedinţiei moldovene şi au avertizat Romănia să nu işi depăşească atribuţiile cate stat comunitar in problema acordării cetăţeniei". In contextul infrăngerii suferite in alegerile locale şi a divergenţelor tot mai mari dintre el şi formaţiuinile de opoziţie, Voronin şi-a radicalizat discursul şi a anunţat debutul unui comportament politic mult mai agresiv in relaţiile cu restul partidelor, precizează BBC.
LIPSĂ DE ECHILIBRU. Remarcile făcute de şeful statului moldovean i-au scandalizat pe liderii partidelor din opoziţie. Leonid Bujor, vicepreşedintele Alianţei Moldova Noastră, i-a acuzat pe Voronin şi Partidul Comuniştilor al cărui lider este de incapacitatea de a se conforma normelor democratice. Chiar dacă a semnat o alinţă cu Partidul Comunist, Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat, l-a taxat pe Voronin, afirmănd că are o problemă de echilibru politic: "Este o optică depaşită care sper ca la un moment dat va fi abandonată si de preşedintele Voronin. Dacă va insista asupra acestei maniere războinice de a trata toate partidele politice, va avea el insuşi de pierdut nu numai ca imagine, ci şi ca rezultat electoral in anul 2009". Reacţiile venite din partea celorlalte partide din Moldova culminează cu cea prin care Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, merge pe ideea de nostaligie după perioada sovietică: "Poate că el ar fi vrut să fie Brejnev primar, dar Brejnev a murit". Ghimpu a făcut un apel către tinerii moldoveni, de a merge pe intinerirea clasei politice de dincolo de Prut.