x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Voronin despre Nabucco: Nu dăm vrabia din mână pe privighetoarea din pom

Voronin despre Nabucco: Nu dăm vrabia din mână pe privighetoarea din pom

28 Ian 2009   •   00:00

Chişinăul examinează posibilitatea de a se conecta la proiectul Nabucco, deşi încă nu există iniţiative serioase în acest sens, iar Vladimir Voronin aşteaptă proiecte "mai reale".



Nabucco trebuie studiat, încă nu se ştie pe cine şi în ce proporţie va asigura cu gaze, a declarat marţi presei, preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Republica Moldova nu este departe, ci la o distanţă de 260 de kilometri de conducta Nabucco, "dar nu putem să dăm vrabia din mână pentru privighetoarea din pom", a declarat el, citat de Agerpres.

Voronin a spus că Republica Moldova are semnat un contract pe cinci ani cu Gazprom şi în prezent trebuie să se concentreze asupra asigurării cu gaze a tuturor localităţilor din ţară. În acelaşi timp, el şi-a exprimat speranţa că Europa va avea grijă de securitatea sa energetică, lăsând să se înţeleagă că proiectul Nabucco nu ar fi unul realist. "Nu doar Republica Moldova este îngrijorată, ci toată Europa şi cred că vor fi elaborate şi alte proiecte poate mult mai realiste decât cele existente", a afirmat Voronin. În aceeaşi zi, prim-viceprim-ministrul Igor Dodon a anunţat că va merge vineri la Budapesta pentru a discuta şi despre proiectul Nabucco: "Am preconizat întrevederi inclusiv referitoare la acest subiect pentru a vedea oportunităţile, posibilităţile şi costurile unei noi surse alternative de livrare a gazelor".

×
Subiecte în articol: lumea