x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zece înmormântări bizare. Ce pretenţii au avut celebrităţile pentru ultimul drum

Zece înmormântări bizare. Ce pretenţii au avut celebrităţile pentru ultimul drum

28 Sep 2011   •   16:10
Zece înmormântări bizare. Ce pretenţii au avut celebrităţile pentru ultimul drum

Creatorul celebrei marci de chipsuri Doritos, Arch West, a murit in acest week-end la varsta de 97 de ani, cerand in testament ca firimituri din chipsurile pe care le-a creat sa-i fie presarate pe mormant. Nu este prima celebritate care are pretentii iestite din comun in ceea ce priveste propria inmormantare. Iata mai jos cateva exemple.

Designerul cutiei de cipsuri Pringles, Frederic Baur, a solicitat ca cenusa care va mai ramane din el, dupa incinerare sa fie pusa intr-un ambalaj al produsului. "Marca" chipsurilor Pringles este tocmai ambalajul, care consta intr-un cilindru in care produsele sunt tinute in vid. Copiii sai i-au indeplinit dorinta, folosind o cutie originala.

Malcolm McLaren, managerul trupei Sex Pistols, a cerut ca la inmormantarea lui sa nu se tina un minut de reculegere, ci un "minut de haos". Sicriul acestuia a fost inscriptionat cu mesajul: "Prea rapid ca sa traiesc, prea tanar ca sa mor". Patru cai negri au purtat sicriul spre cimitir, in acordurile cantecului "My way", in varianta cantata de Sex Pistols.

Gene Roddenbery, creatorul seriei Star Trek, a avut parte de o inmormantare spatiala. Ramasitele sale au fost duse in spatiu de o misiune NASA, in 1997, sicriul fiind eliberat pe orbita. In 2002, ramasitele parintelui Star Trek au reintrat in atmosfera Pamantului, arzand din cauza frecarii cu aerul.

Hunter Thompson, un jurnalist american devenit celebru pentru relatarile sale la persoana intai a cerut sa fie incinerat, iar cenusa sa sa fie aruncata spre cer dintr-un tun. Tunul a fost montat pe un stalp de aproape 50 de metri. Nota de plata pentru extravaganta ceremonie a fost achitata de actorul Johnny Depp, un bun prieten de-al sau.

Rapperul Tupac Shakur nu a avut pretentii iesite din comun privind ceremonia sa funerara, insa colegii sai din trupa Young Outlawz s-au gandit sa onoreze memoria prietenului lor intr-un mod deosebit. Acestia au afirmat ca au amestecat o parte din cenusa rapperului cu marijuana si au fumat-o. Familia lui Tupac spune, insa, ca cenusa rapperului este bine pazita, afirmatiile colegilor sai fiind cel mai probabil minciuni.

Eugene Shoemaker, unul dintre pionierii astrogeologiei, implicat in programul Apolo al NASA, in anii '60, a fost inmormantat pe Luna. Naveta Lunar Prospector a trimis ramasitele acestuia spre luna in 1999 intr-o capsula. Eugene Shoemaker fusese selectionat sa calatoreasca spre Luna si in timpul vietii, insa nu a putut efectua misiunea din ratiuni medicale.

Frank Sinatra a avut parte de o inmormantare catolica obisnuita, insa in sicriul acestuia au fost puse, la cererea sa, o sticla de whisky, o bricheta Zippo si zece monede de 10 centi, in caz ca va trebui sa foloseasca un telefon public, undeva... Pe piatra sa funerara scrie: "Ce-i mai bun, abia urmeaza".

Actrita Elizabeth Taylor, celebra pentru faptul ca intarzia intentionat la evenimentele la care era invitata, pentru ca aparitia ei sa fie remarcata, a avut aceeasi pretentie si pentru propria inmormantare. Ceremonia funerara a inceput cu 15 minute mai tarziu decat fusese programata.

Sandra West, o figura mondena celebra din Beverly Hills, vaduva unui baron al petrolului, a cerut sa fie inmormantata intr-o camasa de noapte de matase, la volanul unui Ferrari albastru. Cererea scrisa de mana a fost un motiv de judecata intre fratele acesteia si restul familiei. Fratele ar fi pierdut 190.000 de dolari in cazul in care nu indeplinea dorinta defunctei. Tribunalul i-a dat castig de cauza, Sandra West fiind inmormantata asa cum si-a dorit.

×
Subiecte în articol: inmormăntare incinerare