x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zig Zag pe mapamond

Zig Zag pe mapamond

de Jurnalul National    |    11 Ian 2008   •   00:00

 

 

Colonel din Jandarmeria Franceză, anchetat pentru furt de ciocolată

 

Un colonel din cadrul Jandarmeriei Franceze a fost prins în flagrant, furând ciocolată din alimentara unui mare magazin din Paris, potrivit cotidianului Le Parisien, citat de AFP. Ofiţerul superior a fost oprit la ieşirea din magazin, întrucât ar fi "uitat" să plătească două cutii de ciocolată, în valoare de 61 de euro, potrivit cotidianului. Colonelul a fost condus la unitatea de poliţie din cartier pentru o anchetă mai amplă, iar la finalul audierii a fost lăsat în libertate, fără ca identitatea lui să fie dezvăluită.

 

 

Continente străbătute cu Trabantul

 


O echipă de tineri automobilişti a plecat într-o veritabilă epopee, la bordul a trei autoturisme Trabant - mult blamata maşină est-germană -, călătorind din Germania în Cambodgia în scopul strângerii de fonduri pentru copiii străzii din statul asiatic. Caravana 'Trabant Trek' a străbătut 26.000 km, trecând prin 21 de ţări şi efectuând nu mai puţin de 320 de opriri forţate, scrie site-ul Spiegel Online. Tinerii întreprinzători au ajuns în această săptămână în capitala Cambodgiei pentru o campanie de strângere de fonduri care pare la fel de improbabilă ca şi mijlocul lor de transport - o flotă de Trabanturi fabricate în fosta Germanie de est, comentează pagina de internet a săptămânalului german. John Lovejoy, un american în vârstă de 27 de ani, este cel care a avut ideea ineditei caravane umanitare, după ce şi-a cumpărat un Trabant din Ungaria, pentru suma de 60 de dolari (41 de euro). El a promovat aşa numita 'Trabant Trek' ca pe o campanie de strângere de fonduri pentru copiii străzii din Cambodgia, pentru care şi-a propus să strângă nu mai puţin de 300.000 de dolari (204.000 de euro).  Echipa de patru persoane a ajuns la Phnom Penh luni, după o călătorie care a durat şase luni şi a parcurs 26.000 km prin 21 de ţări. Iniţial, în călătorie au plecat opt persoane, dar patru au renunţat pe drum din cauza problemelor cauzate pe parcurs de cele trei maşini Trabant, numite Infernul lui Dante, Ziggy Stardust şi Fez, care au provocat nu mai puţin de 320 de opriri forţate. În unele zile, a povestit Lovejoy, capricioasele vehicule aveau nevoie de de reparaţii şi de zece ori pe zi. În cele din urmă, doar două dintre ele au reuşit să termine călătoria şi să ajungă la Phnom Penh. 'Suntem dedicaţi cauzei noastre şi ştiam că trebuie să recurgem la o tactică ieşită din comun pentru a reuşi să popularizăm acţiunea de strângere de  fonduri', a declarat Lovejoy pentru AP. El a precizat că echipa lui a strâns până miercuri 16.000 de dolari (10.880 de euro), puţin mai mult de 5% din planul iniţial.

 

 

S-a impus în justiţie

 


O femeie din Canada a câştigat un proces intentat furnizorului ei de droguri, după ce acesta i-a vândut substanţe foarte puternice care au făcut-o să ajungă în spital, în urma unei supradoze, relatează agenţia de presă AFP. Judecătorul care s-a ocupat de caz, în provincia Saskatchewan, vestul Canadei, a respins argumentele apărării, după ce furnizorul de droguri a refuzat să dezvăluie de unde îşi ia marfa.            'Am fost nervoasă pe sistemul de justiţie penală, întrucât nu s-au investigat niciodată acţiunile acestui om. Aşa că am decis să îl aduc în faţa legii printr-un proces civil. L-am dat în judecată pentru neglijenţă, pentru faptul că mi-a vândut droguri ilegale şi m-a prins într-un moment în care eram vulnerabilă', a declarat Sandra Bergen. Ea a precizat că cel ce-i furniza droguri i-a fost prieten încă din grădiniţă, el oferindu-i prima doză încă de la vârsta de 13 ani. 'Victoria mea în acest proces creează un precedent în Canada, aşa că oamenii pot acum să-şi dea în judecată furnizorii de droguri', a adăugat Bergen. În mai 2004, după supradoza cu metamfetamină cristalizată, femeia a petrecut 11 zile în comă şi a fost foarte aproape de moarte. Ea s-a trezit tocmai în ziua în care împlinea 20 de ani, iar de atunci nu s-a mai atins niciodată de droguri. În apărarea sa, Clinton Davey a declarat că Bergen 'a consumat în mod voluntar droguri ilegale, contribuind astfel la înrăutăţirea situaţiei sale'. 'Şi-a asumat singură riscurile', a susţinut el. Acum, judecătorul trebuie să stabilească suma pe care femeia o va primi din partea lui Davey. În dosarele depuse la tribunal, Bergen a precizat că doreşte despăgubiri de 50.000 de dolari pentru problemele de sănătate cu care a rămas în urma supradozei.

 

 

Resturi ale unei pirogi de 3.000 de ani găsite în Marea Neagră

 

Câţiva pescari au descoperit în Marea Neagră resturi ale unei pirogi având o vechime de 3.000 de ani, informează, Rompres. Rămăşiţele au fost trimise la Directoratul General pentru Păduri din Ankara, care a confirmat că acestea sunt parte a unei astfel de ambarcaţiuni. Bucăţile de lemn vor fi expediate însă în Israel, pentru o examinare mai detaliată, în urma căreia se aşteaptă să scoată la iveală informaţii despre o civilizaţie antică din zona Mării Negre.

 

 

 

 

Papagal pe post de câine de pază

Câinii de pază sunt deseori folosiţi pentru a ţine departe hoţii de case şi sedii de afaceri. Păsările de pază… mai puţin. Acest lucru nu l-a oprit însă pe Merlin, un papagal macaw de şapte ani, să sperie doi tâlhari aflaţi pe punctul de a jefui un magazin de animale. Hoţii - relatează site-ul Independent Online - au spart fereastra din faţă a magazinului Pet Palace din Boston, iar când au ajuns înăuntru pasărea a început să ţipe, imitând vocea piţigăiată a fostei sale stăpâne. 'Când aude pe cineva intrând, începe să strige după Rhonda, femeia care l-a avut înainte de a ajunge aici. Hoţii nu şi-au dat seama că este vorba de o pasăre, crezând că au fost depistaţi de o persoană. Aşa că şi-au luat zborul foarte repede din magazin', a povestit Lori Oltman, proprietara magazinului.

 

 

 

Eroarea subalternului i-a salvat viaţa

 

Un şef de şantier din Croaţia a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la al treilea etaj al unei clădiri şi a aterizat pe un strat de beton aflat încă în stare lichidă, relatează site-ul Ananova. Milan Krajnic (27 de ani), unul dintre managerii proiectului de construcţie a clădirii din Krapinske Toplice, a scăpat fără nicio zgârietură, după ce a picat în gol de la o înălţime de 10 metri. 'Am aflat mai târziu că singurul motiv pentru care betonul încă se afla în stare lichidă a fost acela că nu fusese amestecat cum trebuie de unul dintre muncitori. În mod normal, aş fi fost foarte furios, dar de data aceasta n-o să-i fac nimic', a declarat croatul.

 

 

Expoziţie de ambarcaţiuni la Londra

Vineri 11 ianuarie se deschide la Londra - London Boat Show - cea mai mare expoziţie de ambarcaţiuni desfăşurată sub sloganul 'Come on Board'. Expoziţia, sponsorizată de compania britanică Collins Stewart şi având ca partener media Daily Mail, se încheie pe 20 ianuarie şi se întinde pe o suprafaţă de 60 000 m2 dintre care 100 sunt pe apă. Manifestarea atrage aproape 650 de expozanţi, peste 1000 de ambarcaţiuni şi numeroase branduri, alături de producători de echipamente, designeri, arhitecţi şi operatori. Printre expozanţi se numără firme precum Beneteau, Broom, Fairline, Princess, Sealine, Sunseeker, Volvo Penta, Yamaha Motor, Zodiac International.

 

sursa: Rompres şi Mediafax 

×
Subiecte în articol: magazin droguri