x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zile reci şi nopţi fierbinţi la Vancouver

Zile reci şi nopţi fierbinţi la Vancouver

de Sînziana Stancu    |    21 Feb 2010   •   00:00

În cele două Sate Olimpice din Vancouver, unde moneda de acces este doar "talentul atletic", au pătruns în mare secret nu mai puţin de 100.000 de prezervative.

Fireşte, acestea sunt destinate numai "cunoscătorilor", adică atleţilor de la Olimpiadă.

Locuitorii acestor două sate ce găzduiesc olimpicii în acest an sunt decrişi ca fiind "tineri, foarte sănătoşi şi, prin definiţie, foarte atrăgători din punct de vedere fizic", aşa că, într-un asemenea mediu, flirtul e normal ca şi respiraţia, după cum comentează  Today.msnbc.com.

Prevăzători, organizatorii s-au gândit şi la situaţia când un simplu flirt îşi depăşeşte graniţele şi au aprovizionat în secret sătucurile cu 100.000 de prezervative. Printr-un simplu calcul, asta înseamnă câte 14 prezervative pentru fiecare din cei 7.000 de oaspeţi din cele două sate olimpice, incluzând nu numai sportivi, ci şi antrenori şi oficialităţi sportive găzduite aici în perioada Jocurilor Olimpice de iarnă.

OBICEI MAI VECHI
Distribuirea gratuită de prezervative olimpicilor îşi are originea în anii '90. Mai precis, în 1992, la Barcelona. Are şi o istorie simpatică. De pildă, în 2000, organizatorii JO de la Sydney s-au înşelat amarnic în estimări, când au decis că 70.000 de prezervative ar fi suficiente pentru oaspeţi. Au fost nevoiţi să facă rost repede de încă 20.000. La Beijing, au fost comandate din start 100.000 de prezervative sub sloganul "Mai repede, mai mult, mai tare!"... Şi istoria poate continua. În fond, nu e nimic de râs în asta, ci un exemplu foarte bun, în special pentru lupta împotriva răspândirii virusului HIV.

×
Subiecte în articol: lumea