x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 9 semne că cineva te admiră în secret

9 semne că cineva te admiră în secret

de Anastasia Paul    |    24 Dec 2023   •   17:20
9 semne că cineva te admiră în secret
Sursa foto: pixabay.com

Dacă te-aș întreba „Care este singurul lucru pe care oamenii își doresc cel mai mult în viață”, ce ai spune? O mașină, o casă sau cea mai recentă consolă de jocuri? Poate că este mai abstract decât atât, ceva ce banii nu pot cumpăra.

Oamenii vor să  fie admirați și respectați de ceilalți.  Dar, spre deosebire de bunurile materiale, bogăția nu are nimic de-a face cu asta . Adevăratul respect trebuie câștigat.

Iată 9 semne că oamenii te admiră în secret (chiar dacă nu o spun):

1) Acţionează diferit în jurul tău
Știai că doar 7% din comunicare este alcătuită din cuvinte? Restul este o serie de tonuri vocale (38%) și indicii nonverbale (55%), cum ar fi gesturi, expresii faciale și contactul vizual.

Se bazează pe raportul 55/38/7. Asta înseamnă că aproape 90% din timp, ne exprimăm gândurile și emoțiile fără să spunem absolut nimic.

Așadar, dacă observi că oamenii au o atitudine diferită în jurul tău, fii atent la limbajul corpului lor. Acest comportament nonverbal poate varia de la negativ (închis) la pozitiv (deschis).

De exemplu, poate că stau drept, susțin contactul vizual sau zâmbesc în timp ce intri într-o cameră. Sau poate dau din cap sau își înclină capul într-o parte în timp ce vorbesc.

Acest limbaj corporal pozitiv (non-verbal) indică cel mai probabil respect, deschidere și admirație..

2) Te imită
Se spune că imitația este cea mai sinceră formă de lingușire. Dar poate este vorba  de oglindire? Cunoscută și sub denumirea de izopraxism sau sincronie limbică (în lumea științifică), oamenii adesea îi imită inconștient pe cei pe care îi admiră. Poate fi prin gesturi, postură, ton, maniere sau chiar prin atitudinea și starea lor de spirit. Poate chiar au început să se îmbrace la fel ca tine.

Pe scurt, este modul de a căuta aprobarea și acceptarea celor pe care îi admirăm și îi respectăm.

3) Îți respectă opinia
Vor în mod regulat să îți știe părerea înainte de a lua o decizie? Ei bine, asta pentru că îți respectă opinia. Oamenii care te admiră consideră perspectiva ta importantă și demnă de luat în considerare. Caută activ pe tine și părerea ta. Chiar și pentru cele mai mici lucruri. Nu numai că prețuiesc ceea ce ai de spus, daro văd ca pe o modalitate de a petrece mai mult timp cu tine.

4) Îți acordă atenție
Ai auzit vreodată de ascultare activă? Este mai mult decât  ascultarea obișnuită, dar atunci când vorbești, oamenii ascultă de fapt (nu doar aud) ceea ce ai de spus. Cuvintele tale au mai mult impact decât sunetele de fundal inevitabile.Acordă atenție, își amintesc detaliile specifice și rămân pe deplin implicați, fără a întrerupe.

Mai simplu spus, își fac timp să asculte corect (și să fie prezenți) pentru că te admiră. Deci, cum poți să-ți dai seama că cineva te ascultă activ? Pentru început, este mai mult decât să stai acolo și să nu spui un cuvânti.

Verbal: parafrazarea, adresarea de întrebări, remarcile încurajatoare 
Non-verbal: încuviințare din cap, contact vizual, aplecare în față, expresii faciale relevante (de exemplu, zâmbet sau încruntat)
Paralingvistice: modificări ale înălțimii, tonului, vitezei sau ritmului vocii

Pune toate aceste indicii împreună și vei avea pe cineva care te ascultă cu adevărat.

5) Încearcă să te impresioneze 

Există cineva în cercul tău care pare să știe mereu ce se întâmplă în viața ta?E ca și cum ar fi fanul tău numărul unu.Poate că își amintesc adesea detalii cheie despre tine, cum ar fi interesele, preferințele sau ziua de naștere. Par să aibă întotdeauna timp pentru tine, chiar dacă asta înseamnă să-și rearanjeze programul. Fie că îți sunt aproape în  perioadele de nevoie, fie că este primul care se oferă și te încurajează atunci când ai nevoie de asistență.

6) Complimente
Te fac să te simți important. De ce? Pentru că te admiră în secret. Aceste complimente depășesc ceea ce este superficial, sunt autentice și sincere. De fapt, observă și apreciază abilitățile, calitățile și realizările tale. Te admiră pe tine și părerile tale. 

7) Te prezintă prietenilor
Nu-ți ia niciodată mult să-ți faci prieteni și asta pentru că te susțin. Prietenii și cunoștințele comuni ți-au spus (sau au lăsat indicii) despre cât de bine vorbesc despre tine când nu ești prin preajmă. Uneori, când cineva te admiră, nu se poate abține să nu te menționeze prietenilor, colegilor și oamenilor care au aceleași păreri. Ești în mintea lor.

Atât de mult, încât nu se pot opri să nu te laude. S-ar putea să nu realizeze că o fac.

8) Își petrec timpul cu tine
Te contactează în mod constant, inițiază conversații sau găsesc motive pentru a fi în preajma ta? Ei bine, acesta ar putea fi un alt semn de admirație. Să fim realiști. Dacă nu te-ar admira, atunci nu ar continua să găsească modalități de a fi în prezența ta.

9) Le plac aceleași lucruri 
Ai observat cum, în ultimul timp, s-au interesat de multe  lucruri care îți plac și ție? Dacă cineva face tot posibilul să participe la activitățile care îți plac sau să afle mai multe despre hobby-urile tale, ar putea indica admirație.

Și când cineva te admiră, este de la sine înțeles că vrea să găsească modalități de a petrece mai mult timp cu tine. Acest lucru le oferă șansa de a se conecta cu adevărat și de a se angaja cu tine la un alt nivel. În plus, le permite să te cunoască mai bine și să arate cât de mult te admiră fără a fi nevoie să o spună, potrivit experteditor.com.
 

×
Subiecte în articol: admiratie relaţii