x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Calitățile și defectele zodiilor

Calitățile și defectele zodiilor

10 Aug 2020   •   15:39
Calitățile și defectele zodiilor

Astrologia este practica studierii constelațiilor, împreună cu mișcările planetelor, pentru a ne ajuta să aflăm și să ne pregătim pentru evenimentele care vor avea loc în propriile noastre vieți. Zodia este dată de locul unde se află Soarele în momentul nașterii tale. Acesta este însă doar începutul. Sigur că începutul contează pentru că ne oferă validare, ne arată ce ne așteaptă în viitor și lecțiile pe care trebuie să le învățăm, scrie https://www.yourtango.com.

Deși auzim că există mai mult de 12 zodii, vorbindu-se de 13 sau chiar 14 semne astrologice, nu luați acest lucru în considerare. Sunt 12 zodii care ne afectează personalitatea, gusturile, supărările, relațiile, atracțiile, cariera. Acestea au fost convenite încă din secolul al II-lea, ca urmare a influenței filosofilor greci. 

Berbec 21 martie - 20 aprilie

Element: Foc Planeta dominantă: Marte Simbolul: Ram

Semn de foc și primul din horoscop. Acum se sărbătorește Anul Nou Zodiacal. Berbecul este motivat, dar nu gândește întotdeauna înainte să acționeze. Totuși, va finaliza ceea ce începe. Este pasional, temperamental, cinstit și curajos, are ambiție și energie.

Simbolul Ram provine de la povestea dramatică a copiilor Regelui, care au fost salvați de berbec și pentru care acesta a fost răsplătit. 

Taur 21 aprilie - 20 mai

Element: Pământ Planeta dominantă: Venus

Acest semn de pământ este romantic, ceea ce nu folosește, având în vedere că Venus, planeta iubirii, este asociată cu acest semn. Taurii sunt de încredere, puternici, răbdători și responsabili. Latura lor negativă îi duce spre încăpățânare, nepăsăare și gelozie. Fiecare semn are calități și d efecte, ceea ce aduce echilibru, nu doar pentru ei, ci pentru viață, în general. Taurul este un semn minunat, excelent organizator. Ei sunt atrași de bani și se bucură de lucruriile simple ale vieții. 

În culturile antice, este cunoscut sub numele de Marele Taur al Cerului, care indică sfințenia.

Gemeni 21 mai - 21 iunie

Element: Aer Planeta dominantă: Mercur

Semn de aer, inteligent, bun comunicator. Surplusul de energie mentală se traduce uneori prin neliniște, anxietate și nehotărâre. Desigur, acest lucru poate fi echilibrat de alte energii, în funcție de horoscopul personal. Deși probabil că nu ne vom plictisi niciodată alături de Gemeni, ne vom confrunta cu două fațete ale personalității lui, una distractivă, iar cealaltă neplăcută, depinde de dispoziție. Ceea ce înseamnă că nu ne vom plictisi niciodată alături de ei, dar ar putea fi uneori prea mult. 

Rac 21 iunie - 22 iulie

Element: Apa Planeta dominantă: Luna 

Acest semn de apă este cunoscut că reprezintă mama și rolul femeilor în viață. Sunt persoane foarte loiale, dedicate casei și familiei. Cu toate acestea, ei întâmpină greutăți în a spune adevărul și a-și împărtăși sentimentele. In cel mai bun caz, Racul poate fi imaginativ si empatic, iar in cel mai rau caz, pot fi manipulatori si pesimisti. Ei preferă să stea acasă, deși apa îi predispune spre călătorii. 

Simbologia Crabului și a Lunii apare în numeroase culturi din întreaga lume, probabil datorită efectului pe care Luna îl are asupra valurilor și vieții oceanice.

Leu 23 iulie - 22 august

Element: Foc Planeta dominantă: Soare

Leul tinde să acționeze cu adevărat ca un rege/regină din junglă. Pot fi lideri carismatici, creativi, dar pot fi și excesiv de dramatici, conștienți de sine, egocentrici și aroganți. Este vorba despre găsirea echilibrului între ambele părți ale acestei personalități și cunoașterea valorii lor, dar asigurându-se că sunt conștienți și de valoarea celorlalți. Soarele reprezintă energia pe care Leul o aduce în orice mulțime sau eveniment. Pentru că va găsi mereu drum spre lumina reflectoarelor. Deși uneori poate fi prea mult, aspectul cu adevărat minunat al Leului este că știe să-și urmeze inima și nici nu le este frică. 

Fecioară 23 august - 21 septembrie

Element: Pământ Planeta dominantă: Mercur 

Este un semn cunoscut pentru înclinația spre detaliu, logică și pragmatism. Este loial, amabil și generos. Există o legătură profundă cu pământul, care nu apare întotdeauna, mai ales dacă predomină partea mai întunecată a semnului. Aceasta se manifestă prin critică excesivă față de sine și de ceilalți, neliniște și predispoziție exagerată către muncă. Atâta timp cât acest semn poate găsi echilibrul dintre valoare și critică, muncă și joc, acesta se poate bucura de abundență în toate domeniile vieții.

Balanță 22 septembrie - 22 octombrie

Element: Aer Planeta dominantă: Venus

Balanta este înfățișată printr-un cântar în echilibru și un sentiment de dreptate. În timp ce Taurul, care este și el condus de Venus, se referă la plăcere, pentru Balanța este vorba despre parteneriat. Deși este stimulat mental în moduri similare ca și Gemenii, deține și respectul tăcerii și ascultării, știind că este important când trebuie să vorbească și când este nevoie să tacă. 

Sunt amabili, diplomați, grijulii și generoși. Încearcă să facă numai ce trebuie. Cu toate astea, ei tind să evite confruntarea, nu vor să păstreze rersentimente, fără să-și asume însă responsabilitatea pentru propria lor parte din ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru este valabil mai ales atunci când consideră că nu vor fi rezultate corecte, astfel încât vor evita cu totul să rezolve lucrurile. Balanța a fost venerată, în trecut, pentru sentimentul de echilibru pe care îl aduce viețile oamenilor, doar că, uneori, acest lucru reprezintă și căderea ei. 

Scorpion 23 octombrie - 22 noiembrie

Element: Apa Planete dominante: Marte și Pluton

Scorpionii sunt cunoscuți pentru intensitatea sentimentelor. Cu toate astea, sunt calmi și relazați. Ei își urmează drumul, indiferent  dacă ceilalți sunt de acord sau nu cu alegerile lor. Au o latură mai întunecată, pot fi posesivi și geloși, care uneori pot duce la violență. Desigur, nu orice Scorpion are aceste trăsături, depinde de harta lor personală.

Simbolul semnului este scorpionul, care arată natura lor periculoasă. Dar, cu timpul, aceștia se pot dezvolta în persoane profunde, cu un mare potențial în viață. 

Săgetător 23 noiembrie - 21 decembrie

Element: Foc Planeta de dominantă: Jupiter

Toate lucrurile bune din viață sunt sălbatice și gratuite. Acesta este un semn căruia nu-i place să se conformeze, iar din acest motiv va merge în propriul său ritm, în timp ce contemplă sensul vieții. Sunt carismatici, aventuroși și filozofici, trăsături care le vor îmbunătăți viața. Însă cealaltă latură arată că aceștia pot promite mai mult decât vor face, se vor lăsa distrași, vor considera că lucrurile și oamenii li se cuvin. Sunt nerăbdători atunci când trebuie să aștepte. Dar nimeni nu este prefect și, cu timpul și vârsta, aceștia vor deveni mai înțelepți. 

Săgetătorul este reprezentat prin Chiron, personajul mitologic jumătate om, jumătate cal, care simbolizează puntea dintre cer și pământ. 

Capricorn 22 decembrie - 20 ianuarie

Element: Pământ Planeta dominantă: Saturn

Din păcate, pentru Capricorn, distracția și călătoria ușoară prin viață nu sunt în destinul lui. Capricornul este reprezentat de capra de munte, ceea ce simbolizează dorința de realizare. Deși uneori riscă să urce pe poteci care nu duc nicăieri, acest semn știe să-și construiască baze solide pentru succesul de mai târziu. Sunt persoane puternice, stabile, responsabile și discipinate care tind să aibă o carieră d e succes. Cu toate astea, familia și dragostea pot fi un pic diferite, deoarece necesită mai multă emoție decât pot aceștia să ofere. Partea întunecată a Capricornului este neiertătoare și are așteptări prea mari de la ceilalți. El își trăiește viața încercând să acumuleze lucruri, bogăție sau cunoaștere.

În cele mai vechi timpuri, Cpricornul este considerat zeul înțelepciunii.

Vărsător 21 ianuarie - 19 februarie

Element: Aer Planete dominante: Uranus și Saturn

Vărsătorul își crează propriul ritm. Sunt rebelii fără cauză, inovativi, independenți, găsesc soluții noi la probleme vechi, ajungând la esența a ceea ce contează cu adevărat, fără a ține cont de părerile altora. Pe lângă punctele lor forte, ei au și slăbiciuni. Sunt evitanți în probleme emoționale. Avem însă nevoie de gândirea revoluționară a Vărsătorului. 

Pești 20 februarie - 20 martie

Element: Apa Planete dominante: Neptun și Jupiter

Peștii sunt ultimul semn al zodiacului. Din această cauză este singurul care deține calități din toate celelalte, motiv c are îl face dinamic și, uneori, confuz. La o privire superficială, poate fi considerat excesiv de romantic și visător. Cu toate astea, fiind dual ei se pot distanța repede dacă i-au fost rănite sentimentele ori dacă există lipsă de respect. 

Reprezentat de doi pești care înoată în direcții opuse, se pare că Peștii trebuie să facă mereu câte o alegere, într realitate și lumea lor de vis. Sunt înțelepți, generoși și foarte intuitivi, de multe ori putând să anticipeze nevoile celor din jur. Partea lor negativă este că tind să fie prea încrezători și optimiști, motiv care le provoacă apoi stări de teamă și neliniște. Cea mai mare lecție pentru ei este să-și găsească echilibrul între cele două lumi.

 

×
Subiecte în articol: zodii horoscop