x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Cum să atragi norocul în anul dragonului de lemn

Cum să atragi norocul în anul dragonului de lemn

25 Ian 2024   •   15:18
Cum să atragi norocul în anul dragonului de lemn

Data de 10 februarie 2024 marchează începutul Noului An Chinezesc. Pe măsură ce energiile cereşti se aliniază pentru sosirea Anului Dragonului de Lemn, mulţi anticipează o perioadă de creştere şi transformare dinamică.

Valorificarea acestei energii de bun augur implica un amestec armonios între intenţie, acţiune, dar şi utilizarea obiectelor şi obiceiurilor Feng Shui, toate aceste lucruri contribuind în mod direct la crearea unui mediu plin de noroc în anul dragonului de lemn.

Dragonul este considerat cel mai puternic şi magnific animal din întregul zodiac chinezesc. Acesta simbolizează puterea, curajul, înţelepciunea şi succesul, în timp ce elementul din lemn adăugă note de flexibilitate şi creativitate, făcând din acest an o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea profesională, dar şi cea personală.

Cum să foloseşti Feng Shui-ul pentru a atrage norocul în anul dragonului de lemn?

Feng Shui este o ştiinţă chineză străveche care încearcă să armonizeze energia (sau Chi-ul) dintr-un mediu. Scopul principal este de a echilibra forţele yin şi yang, dar şi cele cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal şi apă. Prin aranjarea şi alinierea acestora în acord cu principiile Feng Shui, fluxul de energie va fi unul pozitiv şi echilibrat.

Anul Dragonului de lemn este controlat de elementul lemn, care reprezintă creativitate, creştere, sănătate şi vitalitate. Pentru a beneficia de noroc în 2024, va fi important să se sporească numărul de obiecte din lemn, dar şi de apă şi pământ, acestea fiind elemente ce sprijină creşterea energiilor pozitive create de lemn. Pe de altă parte, obiectele ce reprezintă focul şi metalul trebuie evitate şi chiar eliminate din mediu, deoarece ele sunt în opoziţie directă cu elementul anului.

O altă modalitate uşoară, dar eficientă prin care poate fi sporit norocul este prin utilizarea culorii norocoase a anului: verde smarald. Astfel, pot fi purtate accesorii sau să fie decorată casa cu obiecte norocoase ce au în componenţă această culoare, atrăgând în acest fel bani şi oportunităţi financiare.

Ce obiecte norocoase poţi utiliza pentru a-ţi creşte norocul în noul an chinezesc?

1. Statueta Dragon

Statuia Dragonului este unul dintre cele mai puternice obiecte din Feng Shui. Aceasta reprezintă prosperitatea, succesul, norocul şi protecţia. Pentru a atrage norocul în 2024, specialistii chi-nese.com recomandă ca statuia să fie expusă într-o locaţie deosebită, indiferent că este acasă sau la locul de muncă. Poziţionarea acesteia este de asemenea importanţă, fiind esenţial să fie orientată cu faţa către o fereastră sau o uşă pentru a primi chi-ul pozitiv şi a proteja casa de influenţe negative.

2. Planta de bambus

O alegere perfectă pentru anul 2024, bambusul este un simbol ce reprezintă creşterea, fericirea şi longevitatea, fiind asociat atât cu elementul lemn, cât şi cu culoarea verde. Plasarea unei plante de bambus în partea de Est sau Sud Est (va fi necesar să fie utilizată Harta Bagua pentru a observa poziţiile ideale) va creşte semnificativ norocul în noul an.

3. Jad verde

Un simbol al norocului, bogăţiei, sănătăţii şi armoniei, jadul verde este un alt obiect perfect pentru acest an, atât din cauza culorii norocoase, cât şi datorită legăturii pe care o are cu elementul lemn. Acesta poate fi purtat atât ca accesoriu, dar poate fi şi păstrat în geantă sau portofel pentru a atrage bogăţia şi prosperitatea.

Dragonul este cel mai impresionant şi puternic animal din întregul zodiac chinezesc, iar anul acesta se anunţă a fi unul deosebit din toate punctele de vedere. Mai ales dacă sunt urmate câteva principii de Feng Shui, cu siguranţă orice persoană va avea posibilitatea de a beneficia de abundenţă, noroc şi nenumărate bucurii.

 

×