x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Decanele Scorpionului: Cele 3 tipuri diferite de personalități Scorpion

Decanele Scorpionului: Cele 3 tipuri diferite de personalități Scorpion

16 Oct 2022   •   09:18
Decanele Scorpionului: Cele 3 tipuri diferite de personalități Scorpion
Sursa foto: Unsplash.com

Horoscop. Cele 12 tipuri de personalitate conturate de semnele zodiacale sunt doar de bază. Evident, nu toată lumea se va încadra perfect într-una dintre cele 12 categorii, dar astrologia este mult mai versatilă decât își dau seama mulți oameni.

Semnul Soarelui este doar un punct de plecare. Fiecare semn zodiacal este împărțit în trei decane alcătuite din perioade de câte 10 zile ale lunii zodiacale, fiecare având propriul mod special de a exprima calitățile acelui semn.

Un decan poartă calitățile generale ale semnului pe care îl descrie, dar arată cum anumite calități sunt accentuate la unii oameni, în timp ce alții de același semn se comportă și răspund foarte diferit.

Nu veți avea nevoie de nicio diagramă complicată pentru a vă studia decanul, acest lucru se poate face după data nașterii.

Împărțirea zodiilor în decani este un vechi instrument de astrologie, folosit pentru a explora mai amănunțit personalitatea fiecărei zodii în parte. Este drept că fiecare zodie are propriile seturi de calități și defecte, însă nativii aceleiași zodii pot fi foarte diferiți unul de altul în funcție de perioada în care s-au născut, respectiv prima perioadă a zodiei, cea de la mijloc sau cea de la final. Mai mult de atât, oamenii născuți între zodii, respectiv cuspide, pot avea însușiri și de la o zodie și de la cealaltă.

Decanele Scorpionului

Scorpionul este un semn de apă guvernat de Marte și Pluto . În timp ce datele tradiționalele ale Scorpionului sunt 23 octombrie – 21 noiembrie, acele date sunt împărțite în trei perioade de 10 zile pentru a forma cele trei tipuri diferite de Scorpion, sau decanele Scorpionului, influențate de celelalte două semne de apă,  Rac și Pești.

În general, semnele de apă sunt emoționale și sensibile. Au tendința de a trăi o viață interioară bogată, dar trebuie să fie atenți pe cine lasă în inima lor, deoarece tind să fie mai vulnerabili decât celelalte semne .

Racul iubește intimitatea și este înverșunat devotat familiei. Scorpionul este senzual, secretos și misterios . Peștii sunt visători, un empat natural.

Scorpion decan 1 (23 octombrie – 2 noiembrie)

Un Scorpion până la capăt, rezistența este cuvântul cheie pentru decanul 1 Scorpion. Sunt ambițioși, desigur, dar nu vor face mult zgomot în drumul lor spre scopul lor final. S-ar putea să nu pară că fac mult efort, dar au talentul de a se strecura sub radarul tuturor.

Nimeni nu realizează cât de mult control are acest Scorpion asupra unei situații până când totul s-a terminat și au reușit cumva să obțină tot ce și-au dorit.

Scorpion decan 2 (3 noiembrie – 12 noiembrie)

Această versiune misterioasă, magnetică, manipulativă a Scorpionului este condusă de Neptun și Jupiter, cu o influență în Pești.

Enigme psihologice, emoțiile lor sunt îngropate în straturi ca o ceapă nesfârșită. Sunt fascinați de puzzle-uri și jocurile minții și au o modalitate de a te face să vrei să le faci pe plac, chiar și în timp ce încearcă să vadă cât timp pot apăsa pe butoanele tale înainte de a reacționa.

Scorpion decan 3 (13 noiembrie – 21 noiembrie)

Nu toate versiunile Scorpionului vor să vadă câți oameni se pot apleca la voința lor. Decanul 3 poate părea cel mai întunecat și mai înfricoșător dintre toate, dar, condus de Rac și Lună, acest Scorpion este aici doar pentru a observa.

Să nu credeți că acest lucru înseamnă că vă puteți îmbrățișa cu ei imediat - ei pot în continuare să facă toate trucurile standard dacă au chef.

Nu vă vor lăsa să le vedeți vulnerabilitățile mai devreme decât celelalte decane Scorpion, dar este mai puțin probabil să profite de ale voastre.

 

×
Subiecte în articol: Scorpion horoscop decane