x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop. Echinocțiul de primăvară 2023. Pe măsură ce ne îndreptăm spre lumină, unele semne trebuie să fie precaute

Horoscop. Echinocțiul de primăvară 2023. Pe măsură ce ne îndreptăm spre lumină, unele semne trebuie să fie precaute

de Moira Dună    |    17 Mar 2023   •   10:00
Horoscop. Echinocțiul de primăvară 2023. Pe măsură ce ne îndreptăm spre lumină, unele semne trebuie să fie precaute
Sursa foto: Hepta

Echinocțiul de primăvară 2023 este o zi de echilibru. Pe măsură ce întunericul iernii este lăsat în urmă, și chiar înainte ca primăvara să permită luminii să domine, acesta este momentul pentru a obține o oarecare stabilitate.

Cuvântul echinocțiu este format din termenii latini „aequi” care înseamnă egal și „nox”, care înseamnă noapte. Sunt două echinocții în fiecare an, primăvara și toamna, când ziua este egală cu noaptea. Egalitatea și echilibrul sunt conceptele centrale. Pe măsură ce ne îndepărtăm de noapte, privim cu îndrăzneală adevărurile pe care le purtăm cu noi în lumină, scrie womanandhome.com.

De la solstițiul de iarnă 2022, zilele au devenit mai scurte, iar nopțile mai lungi. La echinocțiul de primăvară, lumina și întunericul sunt în echilibru perfect. De acum, zilele vor continua să crească până la solstițiul de vară, când este cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte. Este cu exact 6 luni înainte de echinocțiul de toamnă, când lumina și întunericul vor fi din nou în echilibru perfect.

În ziua de 20 martie, Soarele părăsește semnul Peștilor și intră în Berbec, marcând începutul unui nou an astrologic. O zi mai târziu, pe 21 aprilie 2023, experimentăm și Luna Nouă în Berbec. Întrucât Berbecul este un semn de foc și optimist, intrăm în primăvară cu încredere deplină în capacitatea noastră de a provoca schimbarea. 

Sintagma de avertizare pentru orice magie este - Ai grijă, dacă vrei ceva, s-ar putea să primești. Deci, dacă nu ești pregătit pentru echilibru, este posibil să nu fii pregătit nici pentru rezultat. 

Acesta este momentul în care anul se întoarce. Echinocțiul de primăvară este timpul egal de lumină și întuneric, așa că partea întunecată a anului este în urmă, iar perioada de lumină este înaintea noastră. Elemente din viața noastră care au fost ținute în umbră timp de 6 luni vor merge acum direct în lumină și orice secrete și minciuni vor fi descoperite.

Iată ce are pregătit Echinocțiul de primăvară 2023 pentru fiecare semn:

Berbec

Echinocțiul de primăvară 2023 marchează și începutul noului an astrologic, prin intrarea Soarelui în zodia Berbecului. Aici se întâlnește cu Luna nouă. Va trebui să înțelegi că ai nevoie să te străduiești mai mult pentru a obține stabilitate în viața ta. Dorințele ți se vor îndeplini dacă nu forțezi lucrurile și le lași să curgă, sincronizându-te cu tot ceea ce te înconjoară. 

Taur

Echilibrul este un mod natural de viață pentru tine. Deoarece ești condus de blânda Venus, planeta iubirii și a căminului, știi să asculți, să organizezi și să păstrezi în jurul tău tot ce este frumos și elegant. Ești gata pentru curățenia de primăvară. Așa că aruncă toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Nu ceda tentației de a păstra nimic din ce nu-ți folosește, mai ales că ai o tendință naturală de acumulare. Ia-ți la revedere de la orice te dezechilibrează.

Gemeni

Marte se află în Gemeni. Această planetă nu este nici blândă, nici echilibrată. Așadar, timpul echinocțiului de primăvară pentru tine acum este un moment de străduință pentru a fi ponderat și a-ți asculta gândurile. Nu va fi ușor, dar acordă totuși atenție sinelui tău superior.

Rac

Echilibrul este o stare pe care dorești să o realizezi, chiar dacă poți fi puțin extrem, iubești mult și dai prioritate familiei. Simțul tău de sine provine din a da, nu din a primi, iar asta înseamnă echilibrul pentru tine. Imediat după echinocțiu, experimentezi Luna nouă. Întrucât Luna este conducătorul tău, te simți împrospătat și renaști. Patru zile mai târziu, Marte înflăcărat intră în Rac, ceea ce te ajută să mergi înainte. Deci, există o mulțime de tulburări, dar totul este în favoarea ta.

Leu

Echinocțiul de primăvară și toamnă, la fel ca solstițiile de vară și iarnă, sunt festivaluri solare. Sunt momente din an guvernate de Soare. Și Leul este condus de Soare, ceea ce înseamnă că orice eveniment care implică Soarele te include și pe tine. Este momentul să te uiți la felul cum conduci lucrurile din viața ta, cu inima. Încerci să-ți ascunzi sinele în umbră? Poate îi oferi întunericului o modalitate de a se exprima.

Fecioară

Ești un semn care iubește echilibrul. Îngrijit și ordonat, îți place să privești lumea și să vezi cum poate fi îmbunătățită. Echinocțiul de toamnă este la sfârșitul zodiei Fecioarei și, prin urmare, va fi în mod natural aproape de inima ta. Însă echinocțiul de primăvară este și el important. Luna Plină din Fecioară nu este niciodată prea departe de echinocțiul de primăvară. În 2023 este cu câteva săptămâni mai devreme. Luna Plină din martie 2023 are loc în zodia Pești, iar echinocțiul de primăvară este la sfârșitul acestui semn.Consideri echinocțiile personale și ești întotdeauna pregătit pentru lecțiile pe care le oferă.

Balanță

Echilibrul este al doilea nume al tău. Astfel că echinocțiul este un moment firesc și fericit pentru tine. Întunericul și lumina sunt egale, iar acest lucru simbolizează tot ceea ce crezi. Noaptea și ziua, masculin și feminin, introvertit și extrovertit, sunt la fel de valoroase astăzi. Pe măsură ce noul an astrologic renaște, așează-te și scrie ce îți dorești. Ce vrei să îmbunătățești? Ce ai vrea să aduci în echilibru?

Scorpion

Planeta ta conducătoare Pluto este stăpâna morții și renașterii, așa că te simți ca acasă. Schimbările prin care trece Pluto sunt spectaculoase, deoarece în ziua echinocțiului de primăvară 2023, Pluto va intra în Vărsător, pentru prima dată din 1778, ceea ce ar putea anunța o perioadă de tulburări politice și chiar o mare revoluție. Dar tu nu ești cel care îmbracă armura și plecă la luptă cu sabia în mână. Ești măsurat și calm, așa că vei simți reconfortantă această perioadă.

Săgetător

Ești un spirit liber și o personalitate destul de extremă, așa că echilibrul nu este ușor în viața ta. Tendința ta este să alegi ceea ce te incită ori te amuză, în timp ce echinocțiul de primăvară îți cere să-ți faci timp și să alegi cea mai echilibrată opțiune. Așa că promite că te vei gândi bine înainte de a lua o decizie. Lasă echilibrul să se arate în procesul de luare a deciziilor.

Capricorn

Te simți ușurat chiar la începutul primăverii. În ziua următoare echinocțiului, planeta Pluto, care guvernează sfârșiturile și începuturile, va părăsi semnul tău, în care se află din 2008, timp în care a provocat schimbări globale dure, lipsite de emoții. Toată lumea a stat cu ochii pe tine și vei simți un mare sentiment de libertate atunci când Pluto iese din zodia ta și intră în Vărsător.

Vărsător

La doar o zi sau două după echinocțiul de primăvară, planeta Pluto intră în semnul tău. Aceasta este o tranziție semnificativă, deoarece Pluto, planeta morții și renașterii, nu a mai fost în semnul tău din 1778, o perioadă foarte diferită de cea de acum. Așa că, pe măsură ce restul lumii se străduiește să-și găsească echilibrul, tu vei face tot posibilul pentru a te asigura că poți gestiona toată responsabilitatea pe care Pluto ți-o acordă. Respiră adânc, te vei descurca.

Pești

Echinocțiul de primăvară este la începutul zodiei Berbec, ceea ce înseamnă și sfârșitul sezonului Pești. Pentru alții, acesta este un moment al pășirii în lumină, dar pentru tine este un moment de contemplare a hibernării. Partea de umbră a anului este reconfortantă și naturală pentru tine, iar perioada de lumină este puțin mai stresantă și mai provocatoare. Acele energii din Berbec se pot simți extreme în strălucirea și onestitatea lor. Ai astfel nevoie de câteva săptămâni pentru a te adapta, așa că acordă atenție dorinței tale de pace și intimitate. 


 

 

×
Subiecte în articol: horoscop echinoctiu de primavara