x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Mercur retrograd. 4 cele mai afectate zodii

Mercur retrograd. 4 cele mai afectate zodii

25 Ian 2021   •   14:25
Mercur retrograd. 4 cele mai afectate zodii
Sursa foto: pixabay.com

A trecut aproape o lună fără ca Mercur să retrogradeze. Dar acesta va începe mersul înapoi pe 30 ianuarie 2021. Toată lumea va simți efectele acestui tranzit, de multe ori enervant, dar zodiile cele mai afectate vor trebui să își ia măsuri de precauție suplimentare pentru a evita un dezastru total la nivel mental, scrie bustle.com.

Mercur este planeta inteligenței și a comunicării. Ea retrogradează o dată la câteva luni, timp de circa 3 săptămâni. În timpul mersului său înapoi prin Vărsător, Mercur va afecta tehnologia, planurile de viitor și prietenii. Desigur, toate zodiile trebuie să fie precaute în această perioadă deoarece vor fi multe confuzii, erori sau înțelegeri greșite.  Însă retrogradarea lui Mercur are și câțiva ași în mânecă, Se aliniază cu Soarele, Luna, Venus și Jupiter. Totuși, pe data de 10 februarie, acesta formează o cuadratură frustrantă cu planeta Marte, aflt în Taur, și care activează astfel tensiunea și nerăbdarea. Cei născuți în semne fixe trebuie să fie în alertă pentru că vor exista drame și distrageri de la lucrurile importante în perioada 30 ianuarie - 20 februarie. 

Taur

Această perioadă de retrogradare a lui Mercur îțoi afectează sectorul muncii, aduce confuzii și interpretări greșite la serviciu. Întrucât îl ai în propriul semn pe ambițiosul Marte, vei fi supărat pentru că nu poți să avansezi așa cum îți dorești în proiectele pe care le ai de rezolvat. Prin urmare, ia lucrurile încet și evită să te suprasoliciți la muncă sau în conversații serioase despre viitorul tău profesional. În schimb, verifică proiecte mai vechi, înainte de a le preda.

Leu

Mercur retrograd îți afectează viața amoroasă. Se pot redeschide răni mai vechi între tine și o fostă iubire. Comunicarea dintre voi va fi afectată, așa încât nu lua lucrurile foarte personal și fii mai degrabă atent la modul în care te exprimi tu, deoarece ești predispus să interpretezi greșit anumite cuvinte. Chiar dacă nu te vei simți confortabil, această retrogradare va fi un lucru bun pentru că te va ajuta să-ți clarifici problemele cu persoana respectivă și să ajungeți la o înțelegere mai bună. 

Scorpion

Retrogradarea lui Mercur îți va afecta dispoziția emoțională, întrucât va străbate casa familiei și va scoate la suprafață amintiri din trecut. Neînțelegerile cu membrii familiei sau nesiguranțele din copilăria ta ar putea să apară acum, așa că fii pregătit să faci față sentimentelor care te vor cuprinde. De asemenea, este posibil să te confrunți cu unele probleme și în viața de acasă, așa că încearcă să-ți păstrezi calmul, dacă vor apărea certuri.  Este important să ai un spațiu unde să te poți retrage și discută cu prietenii tăi de încredere, pentru că ei îți vor oferi un real sprijin moral. 

Vărsător

Vei simți foarte personal și complex această retrogradare a lui Mercur. Mersul înapoi al acestei planete îți va provoca o criză de identitate. Va fi greu să te exprimi și să arăți cine ești în lume, atunci când ești tulburat pe dinăuntru. Așa că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să nu te grăbești. Încearcă să privești lucrurile obiectiv. Folosește această perioadă pentru a te gândi la alegerile recente pe care le-ai făcut și pentru a vedea unde ai greșit și dacă ai făcut lucrurile corect.

 

×
Subiecte în articol: mercur retrograd zodii horoscop