x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Previziuni astrologice pentru 2017

Previziuni astrologice pentru 2017

04 Ian 2017   •   17:45
Previziuni astrologice pentru 2017
Sursa foto: Ola-Ola/Getty Images/iStockphoto

Anul 2017 se anunță unul foarte important din multe puncte de vedere. Vorbim despre o lume care îl are pe Donald Trump la cârma Statelor Unite, o Europă care pare din ce în ce mai dezbinată și o Rusie care pare că își întărește puternic poziția în lume. Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană, Franța și Germania își aleg lideri noi și nu ar fi nimic notabil, dacă nu am fi observat o tendință din ce în ce mai răspândită către extremism și xenofobie.

Din păcate, această tendință nu pară să dispară nici în 2017.

Unul din aspectele majore care ne poate face viața ceva mai complicată este opoziția dintre Jupiter și Uranus. Anul 2017 începe cu această opoziție activă și o resimțim la nivelul relațiilor. Beneficul Jupiter, cel care amplifică tot ce atinge, teoretic ajută relațiile și colaborările, pentru că se află în zodia Balanței. Practic, este în opoziție față de revoluționarul Uranus, în zodia Berbecului, care are nevoie de acțiune, independență și libertate personală. Este o luptă între ce vrem ca indivizi și ce vrem în viața de cuplu dar și în colaborările profesionale. În definitiv, lecția acestui aspect este să învățăm că putem fi aventurieri și nonconformiști, dar fără să uităm de responsabilitățile noastre cele de toate zilele. Personale și colective. De altfel, exact aceasta este tema unei opoziții – este nevoie de doi pentru un tango.  Și această tendință se transpune și la nivel macro.

Apoi vorbim despre cuadratura dintre Jupiter și Pluto. Cuadratura este o tensiune mai ușor de remarcat în viața fiecăruia, pentru că vorbim despre “șuturile” care ne ajută să înaintăm. Sunt tensiuni care se transformă ușor în conflicte, dar care scot la iveală exact elementele pe care trebuie să le stăpânim mai bine. Sigur, aceste cuadraturi sunt mai ușor de gestionat odată cu vârsta, pentru că se presupune că devenim mai înțelepți odată cu trecerea timpului. Sau cu trecerea noastră prin timp.

Concret, cuadratura aceasta are loc între Jupiter, pe care l-am descris deja și Pluto, maestrul tenebrelor, transformărilor și elementelor ascunse.

Pe Jupiter l-am localizat deja, în zodia Balanței. Pluto se află în zodia Capricornului și merită o atenție specială, pentru că Pluto acționează dur, fără echivoc și exact la temelie. Zodia Capricornului, la nivel macro, ține de guverne și sisteme de stat. Exact, Pluto este responsabil cu cele mai dramatice schimbări pe care le-ați văzut în ultimii opt ani (2008 – criza economică, momentul care a declanșat foarte multe alte evenimente) și probabil pregătește schimbări dramatice în continuare, până în 2023, când

Trebuie înțeles că Pluto este o planetă mică, care se mișcă foarte greu și care poate sta într-o zodie între 14 și 30 de ani. Evident, este o planetă care influențează generații întregi și care și-a lăsat puternic amprenta în istorie. Ca o singură referință, ultima oară când Pluto era în zodia Capricornului, se semna Declarația de Independență a Statelor Unite. Un model de democrație pentru întreaga lume. Și, la fel ca atunci, acum se dorește o trecere către o altă formă de putere, poate chiar un Guvern mondial (vedem tentativele Uniunea Europeană, Uniunea Euroasiatică, BRICS). Sigur, aceasta nu este o transformare ușoară, pentru că Pluto nu știe să negocieze sau să se răzgândească, pur și simplu schimbă tot ce nu mai este în acord cu evoluția. Și, în spiritul acestor tendințe, am asistat, asistăm și vom mai asista la căderi de guverne și schimbări fundamentale de putere și influență în lume.

În fine, să revenim la aspectul despre care vă vorbeam, cuadratura dintre Jupiter și Pluto. La nivel individual, cuadratura aceasta s-ar putea să ne dea un nou suflu, să fim foarte motivați și foarte porniți către succes și implicare aproape nebună în proiectele pe care le avem. Dar cu un cost – cel al relațiilor. Pluto este excesiv prin definiție și s-ar putea să ne împingă exact către ce ne dorim, dacă ne-am făcut temele dinainte și știm exact ce vrem. Dar Jupiter, care amplifică tot ce atinge, poate duce tendința oricum excesivă a lui Pluto către noi culmi. Evident, există multe riscuri într-o astfel de combinație și s-ar putea să asistăm la evoluții spectaculoase în diverse domenii dar și la transformări surprinzătoare în cele mai neașteptate locuri.

În fine, nu putem să nu îl menționăm pe Saturn, din zodia Săgetătorului, care își păstrează domiciliul aici până la finalul anului 2017. Saturn în Săgetător înseamnă o lecție pe care trebuie să o învețe toată lumea, o lecție legată de filosofii de viață, sisteme de credință și chiar și religie.

De exemplu, nu putem să invocăm democrația doar când ne place, în detrimentul unor clase sociale, democrația nu se impune cu forța, democrația nu este libertatea de a face ce vrem noi, când vrem noi, fără responsabilități. Extrapolând la nivel global, o structură globală nu poate funcționa, dacă unii membri au mai multe drepturi și privilegii decât alți membri. Și, în fine, o religie nu ar trebui să fie mai bună decât alta. Dar aici încă mai sunt multe lupte de purtat. În primul rând cu mentalitățile și sistemele care formează mentalități.

Ca o concluzie, anul 2017 va fi unul de adaptare și evoluție, în pregătire pentru anul 2018. Anul 2018, în schimb, s-ar putea să fie ceva mai important într-o ecuație obiectivă.

Dezideriu Consultant in astrologie
https://www.facebook.com/dezideriuinsusi/?fref=ts
 

×