x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Aplicația care te face mai fericit decât Facebook

Aplicația care te face mai fericit decât Facebook

26 Oct 2015   •   11:44
Aplicația care te face mai fericit decât Facebook

Există multe studii care ne-au arătat că Facebook și Instagram ne fac nefericiți, dintr-o varietate de motive. Ei bine, se pare că lucrurile stau diferit în ceea ce privește Snapchat, dar nu din motivele la care te-ai fi gândit, scrie playtech.ro.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu, în cadrul căruia au demonstrat că Snapchat e o platformă excelentă pentru interacțiuni satisfăcătoare. Deși pentru mulți e o aplicație socială creată pentru sexting și pentru a oferi tinerilor un spațiu de distribuire temporară a pozelor cu conținut sexual, e folosită mai mult pentru a comunica și interacționa cu persoanele apropiate. A ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi zilnic, ceea ce e un indiciu destul de relevant.

Studiul a fost efectuat pe 154 de studenți posesori de smartphone și a fost publicat în Information, Communication și Society. De asemenea, e unul dintre primele studii care analizează modul în care rețelele sociale ne afectează dispoziția. Starea de bine a participanților a fost apreciată în funcție de răspunsul lor la diverse mesaje, trimise pe parcursul zilei. Întrebările erau de tipul „Cât de bine te simți acum?” sau „Cât de plăcută sau neplăcută a fost ultima interacțiune?”

×
Subiecte în articol: facebook Snapchat instagram