x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserica Ortodoxă din Rusia este de părere că Antihristul se va produce prin intermediul smartphone-urilor

Biserica Ortodoxă din Rusia este de părere că Antihristul se va produce prin intermediul smartphone-urilor

09 Ian 2019   •   09:46
Biserica Ortodoxă din Rusia este de părere că Antihristul se va produce prin intermediul smartphone-urilor

Oamenii dependenți de smartphone-uri și de tehnologia modernă ar putea să ajute la producerea Antihristului, potrivit liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, scrie BBC.

Utilizatorii site-urilor de socializare din Rusia au răspuns cu umor și scepticism la afirmațiile Patriarhului Kirill, în timp ce alții au acuzat biserica de „servicii aduse regimului”.

Într-un discurs susținut la o televiziune de stat din Rusia, Patriarhul Kirill a spus că utilizatorii de smarphone-uri ar trebui să fie foarte atenți la modul în care folosesc Internetul, pentru că acesta reprezintă „o oportunitate de a câștiga control global asupra omului”.

„Antihristul este persoana care va conduce Internetul, controlând toți oamenii”, a spus Patriarhul Kirill.

„De fiecare dată când îți foloseti gadgetul, fie că îți place sau nu, fie că pornești sau nu locația, cineva poate găsi locul exact în care ești, lucrurile de care ești interesat și cele de care îți este frică”, a spus Patriarhul pentru Rossiya 1.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai adăugat că Biserica nu este împotriva „progresului tehnologic”, ci mai degrabă împotriva „dezvoltării unui sistem care are ca scop controlarea identității unei persoane”.

Într-un momet în care libertatea pe Internet este din ce în ce mai restricționată în Rusia, iar autoritățile încearcă să dezvolte o rețea independentă de Internet, afirmațiile Patriarhului au dus la suspiciunea că Biserica servește interesele regimului.

 

×