x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech ChatGPT a căzut ieri. Iată cauza întreruperii majore

ChatGPT a căzut ieri. Iată cauza întreruperii majore

de Andreea Tiron    |    18 Iun 2024   •   08:35
ChatGPT a căzut ieri. Iată cauza întreruperii majore
Sursa foto: Hepta

Cunoscutul ChatGPT nu a funcționat ieri, într-o defecțiune majoră care a afectat milioane de utilizatori.

La puțin mai puțin de două săptămâni după ce a căzut, ChatGPT a fost offline pentru aproximativ 2,5 ore luni, 17 iunie, împreună cu compania-mamă OpenAI, potrivit DownDetector. Aceasta este cea de a doua întrerupere majoră în decurs de o lună.

ChatGPT și OpenAI au început să investigheze problema la aproximativ o jumătate de oră după întrerupere. Serviciul a fost din nou online după 5 ore.

În timpul întreruperii, încercările de a utiliza ChatGPT au fost întâmpinate cu un non-răspuns sau cu un mesaj de eroare. 

OpenAI a transmis pentru Tom Guide ce a cauzat întreruperea. Creatorul ChatGPT a spus că întreruperea s-a datorat unei creșteri neașteptate a traficului și a cererii, care a dus la supraîncărcări ale sistemului”.

Compania a spus că întreruperea a afectat în primul rând aplicațiile web și mobile ale ChatGPT, ducând la diverse mesaje de eroare și probleme de acces pentru utilizatori pe diferite platforme. Pagina de stare a OpenAI a atribuit inițial întreruperea erorilor interne ale serverului și a cererii mari. Deși de atunci au restabilit toate serviciile la normal, cauza exactă a creșterii traficului nu a fost detaliată dincolo de nivelurile ridicate de trafic observate în timpul incidentului.

 

Community Verified icon

×
Subiecte în articol: ChatGPT eroare defectiune