x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un obicei banal îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență

Un obicei banal îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2024   •   08:20
Un obicei banal îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență

Experții au dezvăluit care e greșeala care îți „omoară” bateria telefonului, pe care o fac milioane de utilizatori în fiecare zi.

Potrivit useit.ro, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit „sfaturi pentru durata bateriei de la persoane care au avut același smartphone peste 5 ani”. Întrebarea a primit numeroase răspunsuri și trucurile folosite par să fie aceleași oferite de experți în ultimii ani. 

„Aceste trucuri pot să extindă viața bateriei fără prea mult efort,” a scris utilizatorul, scrie The Sun

„Dar cel mai important e să îți folosești telefonul așa cum ai nevoie de el, fără să îți faci prea multe griji,” a continuat @AsketRS22. „Acestea sunt sfaturi. Încearcă să le iei în considerare, dar nu sunt reguli.” 

Greșeala care îți „omoară” bateria telefonului

„Pentru a crește durata bateriei, încarc-o doar până la 80% noaptea,” a scris utilizatorul. În plus, a recomandat să „eviți încărcarea rapidă atunci când poți” și să nu îți folosești telefonul atunci când e la încărcat.

Dincolo de greșeala care îți „omoară” bateria telefonului, utilizatorii sunt sfătuiți să evite să bage și să scoată din priză dispozitivele într-un timp foarte scurt. 

În plus, @AsketRS22 recomandă și să nu lași bateria să scadă sub pragul de 20-15%. 

„Toate astea sunt bazate pe numeroase opinii diferite pe care le-am citit pe forumuri, video-uri, pagini și, desigur, Reddit,” a continuat @AsketRS22. „Plus experiența mea cu același telefon pe o durată lungă.” 

Utilizatorul susține că cel mai important lucru e să nu încarci telefonul peste 80% pe timpul nopții. Numeroși experți au oferit același sfat. 

Potrivit lui Kewin Charron, din cadrul Back Market, există câțiva factori care afectează considerabil durata de viață a bateriei tale. Potrivit lui Charron, mulți utilizatori își lasă telefoanele la încărcat peste noapte sau atunci când sunt la birou. În plus, lasă bateria dispozitivelor să se epuizeze complet înainte să le încarce din nou.

Se pare că aceasta greșeala care îți „omoară” bateria telefonului.

„Să îți lași telefonul băgat în priză sau să îl lași să se descarce complet reduc semnificativ durata de viață a bateriei. Rapid,” a dezvăluit Charron. „În schimb, trebuie să te asiguri că bateria ta e constant la 20 – 80% încărcare.” 

Deși pare un prag destul de complicat de atins, Charron susține că noile dispozitive au opțiunea prin care poți optimiza încărcarea. Astfel, smartphone-ul tău nu va fi suprasolicitat în timpul încărcării. 

Cum poți proteja bateria telefonului 

„Pentru iPhone-uri cu iOS 13 sau variante mai recente, accesezi iPhone Settings > Battery > Battery Health & Charging. După aceea, selectezi Optimized Battery Charging,” a continuat Charron. „Această setare va reduce automat presiunea exercitată asupra bateriei, ceea ce îmbunătățește durata de viață.” 

Greșeala pe care o poți face când vine vorba de baterie e mai dificil de gestionat pe telefoanele Android. Acestea au opțiuni care diferă în funcție de producători. 

Potrivit Apple, această opțiune amână încărcarea iPhone peste pragul de 80%, greșeala care îți „omoară” bateria telefonului. Acest lucru e obținut cu ajutorul unui sistem care învață rutina sa zilnică. Astfel, Optimized Battery Charging va fi activată la timpul potrivit. 

Potrivit lui Charron, atunci când vine vorba de telefoane Android, trebuie să cauți puțin mai mult o opțiune similară cu Optimized Battery Charging.

„Prin accesarea Settings și a meniului Battery > Battery Usage, poți vedea care e sănătatea bateriei tale,” a continuat Charron. „După aceea, în Manage Battery Usage, apasă pe Optimized (sau o setare similară), pentru a extinde automat longevitatea bateriei.”

×
Subiecte în articol: baterie telefon greşeli durata de viata