x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Avioanele hipersonice sunt tot mai aproape. Un zbor Londra - New York ar putea dura mai puțin de o oră

Avioanele hipersonice sunt tot mai aproape. Un zbor Londra - New York ar putea dura mai puțin de o oră

09 Apr 2019   •   11:06
Avioanele hipersonice sunt tot mai aproape. Un zbor Londra - New York ar putea dura mai puțin de o oră

Călătoria cu un avion hipersonic peste Atlantic este din ce în ce mai aproape, în contextul în care oamenii de știință au testat cu succes prima fază a tehnologiei care ar permite ca motoarele cu reacție să nu se topească la viteze care depășesc de 25 de ori viteza sunetului, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Reaction Engines au reușit să facă o operațiune de răcire la o viteză simulată de 3,3 mach sau 4,023 de kilometri pe oră – ceea ce înseamnă că motoarele hipersonice la scară largă, care ar putea fi montate pe avioane de pasageri, sunt tot mai aproape.

Synergetic Air Breathing Rocket Engine (Sabre) a fost construit pentru a se potrivi unui avion de dimensiuni mari, care să poată face ocolul pământului în doar câteva ore.

Următorul stadiu de teste va avea în vedere testarea tehnologiei la 5,5 mach sau 6.800 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că un zbor de la Londra la New York va dura mai puțin de o oră.

Cercetătorii au construit o unitate de testare în Colorado și au folosit un motor turbojet General Electric J79 pentru a reproduce condițiile pe care vehiculul le va experimenta la viteze hipersonice.  

×
Subiecte în articol: avion hipersonic