x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Cursa pentru vaccinul anti-COVID: Johnson & Johnson anunţă studiu clinic pe 60.000 de oameni

Cursa pentru vaccinul anti-COVID: Johnson & Johnson anunţă studiu clinic pe 60.000 de oameni

22 Aug 2020   •   19:31
Cursa pentru vaccinul anti-COVID: Johnson & Johnson anunţă studiu clinic pe 60.000 de oameni

Compania Johnson & Johnson anunță un studiu clinic avansat pentru vaccinul anti-coronavirus, făcut pe 60.000 de persoane, chiar din septembrie, potrivit Daily Mail.

Dacă va reuşi să recruteze această cifră impresionantă de oameni, compania va depăşi rivalii săi, Moderna şi Pfizer, care recrutează pentru studiile avansate în jur de 30.000 de oameni fiecare.

Participanţii vor fi urmăriţi pe o durată de până la doi ani, însă rezultatele preliminare vor fi publicate mult mai devreme.

Experţi de la compania din New Jersey au spus că efectuarea studiului pe un număr foarte mare de oameni va arăta mult mai bine eficienţa acestui vaccin.

Acest anunţ făcut de companie este neaşteptat, pentru că abia a început recent studiile clinice de fază I pentru acest vaccin, testându-i siguranţa şi eficacitatea pentru o doză şi două doze, în Belgia şi SUA.

Acest fapt plasează compania în spatele Astra Zeneca, Moderna şi Pfizer, care deja au început faza a III-a a studiilor clinice, adică cea avansată, pe care o fac pe grupuri foarte mari de oameni.

Vaccinul produs de Jojnson&Johnson combină materialul genetic al noului virus cu genele adenovirusului - care cauzează răceala comună - pentru a induce un răspuns imun.

Este aceeaşi tehnologie pe care compania a folosit-o pentru a face un vaccin experimental împotriva Ebola pentru locuitorii din Republica Democrată Congo la sfârşitul anului 2019.

 

(sursa: Mediafax)

×