x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Noul site al fondurilor europene 2014-2020

Noul site al fondurilor europene 2014-2020

de Diana Scarlat    |    07 Sep 2015   •   21:06

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, duminică, noul site www.fonduri-ue.ro (www.fonduri-ue.gov.ro), pentru a veni în sprijinul celor care vor să acceseze banii UE pentru proiecte.

Noua variantă a paginii web facilitează crearea unui sistem electronic eficient de gestionare a mesajelor, întrebărilor şi alertelor de nereguli de la public. Acestea vor putea fi urmărite şi rezolvate mai uşor, spun oficialii din Minister.

“Am restructurat portalul, din dorinţa de a ajuta publicul şi, în special, beneficiarii fondurilor europene, să acceseze informaţii oficiale, vitale pentru scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă. Următoarea etapă a efortului nostru de a optimiza legătura funcţională, firească, cu beneficiarii şi potenţialii beneficiari va fi să îmbunătăţim sistemul de sprijin (help-desk) interactiv, în aşa fel încât întrebările şi mesajele celor interesaţi să primească răspuns în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Nemulţumiţii pot completa formularul de feed-back - Observaţii beneficiar - de pe prima pagină sau de la fiecare secţiune, iar solicitările vor ajunge imediat la direcţia care le rezolvă. Reprezentanţii ministerului îi asigură pe beneficiari că mesajele vor avea trasabilitate totală, incluzând păstrarea pe server a unei copii pentru verificări ulterioare, astfel înccât ca nicio întrebare să nu rămână fără răspuns.

Site-ul care a gestionat cadrul financiar 2007-2013 va rămâne accesibil publicului într-o secţiune a noului site. Paginile aferente programelor operaţionale 2007-2013 gestionate de MFE vor fi în continuare disponibile, fiind actualizate până la închiderea acestor programe.

×