x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Rusia se plange ca hackerii i-au furat peste 17 milioane de dolari

Rusia se plange ca hackerii i-au furat peste 17 milioane de dolari

13 Feb 2018   •   14:11
Rusia se plange ca hackerii i-au furat peste 17 milioane de dolari

Hackerii au furat peste 1 miliard de ruble (17 milioane dolari) din băncile ruseşti în 2017 folosind instrumentul de testare a securităţii "Cobalt Strike", a anunţat marţi un înalt responsabil al băncii centrale, citat de Reuters.


    
În legătură cu criminalitatea cibernetică, Rusia a fost acuzată că hackeri susţinuţi de Moscova au atacat ţinte în Statele Unite şi Europa, ceea ce Kremlinul a negat în mod repetat. Autorităţile ruse doresc acum să demonstreze că şi Rusia este o victimă frecventă a criminalităţii cibernetice şi că lucrează din greu să o combată.
    
Viceguvernatorul băncii centrale, Dmitri Skobelkin, a declarat la o conferinţă asupra securităţii informatice în oraşul rus Magnitogorsk că 21 de "valuri de atacuri" folosind Cobalt Strike au fost înregistrate în 2017. "Mai mult de 240 de organizaţii de credit au fost lovite de atacuri, 11 dintre acestea au avut succes. Suma furată a depăşit 1 miliarde de ruble", a explicat el.
    
Cobalt Strike este un instrument de securitate folosit pentru a testa puterea de apărare cibernetică a unei organizaţii, dar a fost de asemenea utilizat de hackeri pentru a ataca bănci din Rusia şi Europa.
    
Un grup de hackeri numit Cobalt deoarece foloseşte acest instrument a atacat bancomate în mai mult de zece ţări în 2016 folosind software-ul rău intenţionat pentru a forţa ATM-urile să elibereze bani. Potrivit lui Skobelkin, banca centrală a Rusiei a trimis avertismente la peste 400 de organizaţii care au fost vizate de grupul Cobalt anul trecut. AGERPRES

×
Subiecte în articol: hackeri Rusia bănci sustragere fonduri dolari