x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă 8 din 10 înfundări ale canalizării sunt cauzate de șervețelele umede

8 din 10 înfundări ale canalizării sunt cauzate de șervețelele umede

18 Noi 2018   •   09:30
8 din 10 înfundări ale canalizării sunt cauzate de șervețelele umede

Șervețelele umede cauzează 80% din înfundările canalizării britanice, conform unei investigații marca BBC.

Lucrătorii în domeniu au declarat că șervețelele umede, chiar și cele pe care se specifică faptul că pot fi aruncate în toalete, sunt responsabile pentru blocajele canalizării. Aceste țesături umezite, care sunt folosite de la igiena corpului până la curățarea casei, cauzează daune ale căror reparații costă milioane de lire.

În timp ce aceste șervețele dispar când tragem apa, ele se adună în canalizări și le înfundă. „În ciuda a ceea ce scrie pe ambalaj, șervețelele cu siguranță nu trebuie să fie aruncate la toaletă” declară fondatorul organizației City to Sea, Natalie Fee.

Thames Water, care operează sistemul de canalizare din Londra, cheltuie un milion de lire pe lună să desfunde acest gen de blocaje. Pentru a reduce frecvența lor, au început o campanie numită „Aruncă la coș, nu înfunda” pentru a educa publicul în legătură cu obiectele care nu trebuie aruncate în toaletă.

„Producătorii cunosc această problemă. Trebuie să înceapă să schimbe ce scrie pe ambalaj. Poate fi derutant pentru consumatori” spune Fee.

Purtătorul de cuvânt de la Water UK spune că „Sunt aproximativ 300.000 de blocaje de canalizare în fiecare an, care costă în total 100 de milioane de lire – bani care ar putea fi folosiți peentru îmbunătățirea serviciilor”.

 

×
Subiecte în articol: servetele umede canalizare londra water uk