x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Vești incredibile! A fost creat primul medicament anti-îmbătrânire. Oamenii vor putea trăi până la 110-120 de ani

Vești incredibile! A fost creat primul medicament anti-îmbătrânire. Oamenii vor putea trăi până la 110-120 de ani

07 Dec 2015   •   18:31
Vești incredibile! A fost creat primul medicament anti-îmbătrânire. Oamenii vor putea trăi până la 110-120 de ani

Vești incredibile din lumea științifică: primul medicament anti-îmbătrânire inventat va fi testat pe oameni anul următor.

Savanții sunt de părere că este posibil să împiedice procesele de îmbătrânire și să îi ajute pe oameni să trăiască sănătoși până la 110-120 de ani.

Deși scenariul pare desprins din filmele SF, cercetătorii au demonstrat deja că substanța în cauză, metformina, poate prelungi durata de viață a animalelor și de aceea sunt aproape convinși că efectele vor fi similare și pentru oameni.

Substanța în cauză, folosită de fapt de persoanele care suferă de diabet, mărește numărul moleculelor de oxigen din celule și în consecință, oamenii sunt mai puternici și mai longevivi.

Potrivit telegraph.co.uk, experimentul clinic intitulat TAME, va fi demarat în iarna anului următor în Statele Unite. În prezent, oamenii de știință implicați în cercetare strâng fondurile necesare și caută 3000 de subiecți, persoane cu vârste cuprinse între 70-80 de ani, care au sau prezintă riscul să dezvolte cancer, boli de inimă sau demență.

În prezent, se așteaptă ca o persoană de sex feminin să trăiască până la 82,8 ani și un bărbat până la 78,8. Dacă acest proiect al medicilor va avea succes, speranța de viață va crește cu 50 de procente.
 

×