x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A fost descoperită o nouă specie de marsupial care se împerechează până moare (VIDEO)

A fost descoperită o nouă specie de marsupial care se împerechează până moare (VIDEO)

02 Iun 2015   •   16:34
A fost descoperită o nouă specie de marsupial care se împerechează până moare (VIDEO)

Cercetătorii de la Queensland University of Technology au descoperit o nouă specie de masupial care se împerechează până moare.

După trei săptămâni în care se împerechează furibund, masculul de antechinus tasmanian moare ca să lase destulă hrană femelelor şi puilor care se vor naşte.

În sezonul de împerechere, marsupialul carnvivor, cade pradă descărcărilor masive de testosteron, drept care se împerechează continuu şi devine deosebit de agresiv, timp de două sau trei săptîmâni. Episoadele de împerecherea durează până la 14 ore.

"În cele din urmă excesul de testosteron declanşează dereglarea hormonului de stres care determină distrugerea sistemului imunitare ceea ce duce la decesul animalului, înainte ca femela să fete un unic pui", a explicat cercetătorul Andrew Baker.

Există o oarecare logică în evoluţia acestei strategii. Misiunea de "sinucidere" înjumătăţeşte populaţia acestei specii, ceea ce îngăduie femelelor să aibă suficientă hrană ca să îşi crească puii.

Antechinusul tasmanian este în pericol din cauza schimbărilor climatice, a exploatărilor forestiere şia tendinţei speciei de a de înjumătăţi în fiecare an.




×
Subiecte în articol: antechinus tasmanian