x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A fost descoperită diferența dintre genuri la capitolul somn

A fost descoperită diferența dintre genuri la capitolul somn

05 Feb 2019   •   23:23
A fost descoperită diferența dintre genuri la capitolul somn
Sursa foto: OcusFocus/Getty Images

Diferențele dintre genuri rămân vizibile în multe aspecte ale vieții moderne. Conform Dailymail, există dovezi despre distincția dintre femei și bărbați la un capitol neașteptat: somnul.

O conferință Royal Society of Medicine din Marea Britanie a explicat cum femeile dorm mai mult decât bărbații, tind să se simtă mai bine dimineața și nu sunt atât de expuse la consecințele unui somn rău.

Pe de altă parte, bărbații dorm mai adânc și mai puțin reconfortant decât femeile, tind să stea până noaptea târziu pentru a termina munca și sunt expuși la un risc mai ridicat de probleme legate de somn.

„În timp ce principiile de bază sunt aceleași la ambele sexe, cu toții dormim în ture de 90 de minute, adânc în prima parte a nopții și recuperăm timpul nedormit printr-un somn mai adânc, există dovezi ale diferențelor subtile între femei și bărbați”, a spus dr. Helen Driver, medic specialist în somn de la Queen’s University din Canada.

„Înțelegerea diferențelor dintre modul în care dorm femeile sau bărbații este o nouă zonă a medicinii”, a adăugat Driver. „Cu cât înțelegem mai bine asta, cu atât vor exista tratamente speciale pentru a asigura că orice gen ești, vei dormi bine”.

×
Subiecte în articol: somn diferenţă genuri