x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Arheologii au făcut o descoperite tulburătoare într-un templu mortuar antic din Egipt

Arheologii au făcut o descoperite tulburătoare într-un templu mortuar antic din Egipt

27 Mar 2017   •   15:02
Arheologii au făcut o descoperite tulburătoare într-un templu mortuar antic din Egipt

O statuie despre care se crede că o reprezintă pe bunica faraonului Tutankamon a fost descoperită întâmplător de arheologii care lucrau la un templu mortuar antic din Egipt, scrie RT.

Arheologii europeni, care efectuau studii in zona templului funerar al lui Amenhotep al III-lea, situat pe malul vestic al Nilului, au descoperit sculptura de alabastru. Conform informaţiilor Ministerului Egiptean al Antichităţii, desoperirea a fost făcută după ce a fost ridicară şi mutată o secţiune a statuii faraonului Amenhotep al III-lea.

Dr. Khaled El Enany, ministrul egiptean al Antichităţilor, a declarat că statuia reprezintă o femeie frumoasă, distinsă şi unică.

Bucata de sculptură va fi restaurată pe aceasta fiind reprezentate cioplituri complicate, probabil vechi de câteva sute de ani. Templul funerar al lui Amenhotep a fost construit între anii 1390 -1353 ÎC.

Statuia reginei Trye nu a fost găsită în templu până acum. Această descoperire vine la 100 de ani de la găsirea trupului mumificat al reginei în Valea Regilor, de către arheologul francez Victor Loret.

 

×