x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Arhiva completă a lui Albert Einstein, publicată online

Arhiva completă a lui Albert Einstein, publicată online

20 Mar 2012   •   12:32
Arhiva completă a lui Albert Einstein, publicată online

Universitatea Evreiasca din Ierusalim va publica 80.000 de documente din arhivele lui Albert Einstein. Institutia, care detine drepturile asupra documentelor, incarca imagini la rezolutie mare ale lucrarilor stiintifice, scrisorilor si opiniilor exprimate in scris de Einstein despre subiecte ca dezarmarea sau conflictul israelo-arab.

Internautii vor putea citi scrisoarea pe care Einstein a trimis-o mamei bolnave sau cea trimisa unei tinere amante, scrie The Guardian.

Digitalizarea colectiei de manuscrise, poze si materiale audio, care poate fi "rasfoita" de toti internautii la adresa alberteinstein.info a fost posibila cu ajutorul unei burse primite de la Polonsky Foundation UK.

Printre operele semnate de Einstein se numara si trei scrisori trimise de celebrul fizician german unei organizatii anti-naziste, documente care au fost scoase la licitatie in luna ianuarie a acestui an, la Los Angeles.

Scrisorile trimise de Albert Einstein erau destinate lui August Hamelberg, membru al organizatiei americano-germane "Prietenii Adevarului", care avea sediul in orasul Cincinnati, din statul american Ohio.

×