x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Asteroizii, pe înţelesul românilor

Asteroizii, pe înţelesul românilor

de Anca Aldea    |    05 Mai 2011   •   19:51

Bucureştenii, dar nu numai ei sunt invitaţi duminică, 8 mai, în clă­di­rea Rectoratului din cadrul Universităţii Politehnica, înce­pând cu ora 13:30, pentru a discuta cu Dorin Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a ajuns în spaţiu, despre viitorul apărării Terrei în faţa diferiţilor impactori cosmici. Accesul la acest eveniment este gratuit. Discuţiile se vor desfă­şura sub umbrela Agenţiei Spaţiale Române, la eveniment urmând să participe, între alţii, astronautul Apollo Rusty Schweickart şi directorul general al Agenţiei Spaţiale Române, Marius-Ioan Piso.

Organizatorii – Consiliul Consultativ al Generaţiei Spaţiului, Agenţia Spaţială Română, Conferinţa Apărării Planetare, Univer­si­tatea Politehnica Bucureşti şi Euroavia – spun că publicul va avea ocazia să afle mai multe in­for­maţii despre impactori (astero­izi, comete, deşeuri spaţiale etc.) cu Terra, despre sistemele de de­tec­ţie, despre metodele de alertă pe care le are la dispoziţie omenirea etc.

Workshopul de duminică este un fel de preambul la sesiunea ştiinţifică din perioada 9-12 mai, la care vor fi abordate, între altele, cercetări legate de obiectele cu potenţial de risc aflate în apro­pie­rea Pământului, rapoarte care vizează instrumentele folosite de specialişti pentru a ţine sub observaţie diferiţii impactori, studii re­fe­ritoare la consecinţele unui im­pact şi felul în care populaţia ar tre­bui educată.

×
Subiecte în articol: stiinta