x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Astronomii au făcut cea mai preţioasă descoperire din toate timpurile: planeta de DIAMANT! (VIDEO)

Astronomii au făcut cea mai preţioasă descoperire din toate timpurile: planeta de DIAMANT! (VIDEO)

26 Aug 2011   •   08:52
Astronomii au făcut cea mai preţioasă descoperire din toate timpurile: planeta de DIAMANT! (VIDEO)

Descoperirea unei noi planete in galaxia noastra s-ar putea dovedi a fi una cu adevarat pretioasa, dat fiind faptul ca structura acesteia este formata din diamante!

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester cred ca au descoperit o mica planeta avand masive structuri asemanatoare pietrei pretioase, aceasta nascandu-se dupa desprinderea unei stele imense din Calea Lactee.

Initial, potrivit Daily Mail, cercetatorii au detectat o stea neobisnuita, un pulsar, cu ajutorul Parkes Radio Telescope, instalat intr-un observator din New South Wales (Australia), fiind descoperita ulterior atractia gravitationala a unei mici planete ce orbita in jurul pulsarului.

Echipa de astronomi din Australia, Germania, Italia si SUA crede ca 'planeta diamant' este tot ce a ramas din steaua originala, ajungand acum la o latime de 40.000 de kilometri, de cinci ori mai mare decat diametrul Pamantului.

Planeta se afla la 4.000 de ani-lumina departare, in Constelatia Sarpelui, orbitand in jurul pulsarului denumit generic PSR J1719-1438 intr-un interval de doar doua ore si 10 minute.

Unul dintre membrii echipei de cercetatori, dr. Michael Keith a declarat ca 'planeta este formata in mare masura din carbon si oxigen, pentru ca elemente mai usoare, precum hidrogenul ori heliul nu ar permite efectuarea orbitei in jurul pulsarului'.

Ceea ce inseamna, potrivit aceluiasi specialist, ca densitatea materiei planetei este una tipica unei structuri cristaline, cel mai probabil, diamant.

×