x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Au fost descoperite fosile ale celei mai vechi specii din rasa umană: Australopithecus Sediba (VIDEO)

Au fost descoperite fosile ale celei mai vechi specii din rasa umană: Australopithecus Sediba (VIDEO)

10 Sep 2011   •   08:41
Au fost descoperite fosile ale celei mai vechi specii din rasa umană: Australopithecus Sediba (VIDEO)

Oamenii de stiinta din Africa de Sud au anuntat descoperirea unei verigi lipsa in lantul evolutiv, dupa gasirea unor ramasite fosilizate ale stramosilor nostri.

Australopithecus Sediba, ale carui ramasite au fost descoperite intr-o pestera din Africa de Sud, a avut degetele mai scurte decat ale omului modern si un creier dezvoltat, mai mare decat al unui cimpanzeu.

Pana acum se credea ca stramosii nostri timpurii au fost identificati drept Homo Habilis sau Rudolfensis Homo, ale caror fosile au fost descoperite in Africa de Est. Dar recenta descoperire, descrisa pe larg in revista Science, citata de Daily Telegraph, este cu cateva sute de mii de ani mai veche.

Profesorul Lee Berger, de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, a declarat ca 'multe caracteristici foarte avansate gasite in creier si corp fac din Australopithecus Sediba cel mai bun candidat la titlul de stramos al rasei humanoide'.

×