x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Autopsie după 3,18 milioane de ani

Autopsie după 3,18 milioane de ani

01 Sep 2016   •   11:14
Autopsie după 3,18 milioane de ani
Sursa foto: Picasa

O echipă a Universităţii din Texas, care a analizat scheletul fosilizat al lui Lucy, o membră a speciei  Australopithecus afarensis, din care se crede că au evoluat speciile mai moderne de oameni, a ajuns la concluzia că aceasta ar fi murit în urma unei căzături de la mare înălţime, probabil dintr-un copac. Scheletul fosilizat al lui Lucy a fost descoperit în 1974, în Etiopia.

Testele au arătat că exemplarul ar fi trăit cu aproximativ 3,18 milioane de ani în urmă. Echipa din Texas a studiat crăpăturile oaselor fosilizate folosind o computer tomografie.

Aceştia cred că rupturile nu au fost cauzate de procesul fosilizării, acestea părând să fi survenit la momentul morţii. Fracturile au forma celor întâlnite în cazurile în care au loc căderi de la mare înălţime.

O simulare a stabilit că Lucy ar fi încercat să-şi amortizeze căderea cu ajutorul braţelor. Lucy avea aproximativ un metru înălţime şi 30 de kilograme, fiind deja la maturitate în momentul morţii – probabil 15 sau 16 ani.

Deşi avea un mers biped, cercetătorii cred că membrii acestei specii se căţărau frecvent în copaci pentru a scăpa de animalele de pradă, ceea ce ar explica felul în care Lucy ar fi murit.

×
Subiecte în articol: autopsie