
Luna plină din februarie mai este numită și Luna Zăpezii, Luna Foametei, Luna Furtunilor și Luna Lumânărilor, potrivit NASA. Luna va fi colorată în nuanțe de roșu și portocaliu.
În același timp cu Luna plină are loc și Parada planetelor. Începând din ianuarie pot fi observate 6 planete în linie.
Cea mai spectaculoasă priveliște va avea loc imediat după apus, când Luna plină se va ridica pe cer.
După Luna Lupuluiu va urma Luna Viermelui, pe 14 martie. Și aceasa va fi deosebită deoarece va avea loc prima eclipsă totală de lună din anul 2022. Fenomenul va fi vizibil în America de Nord și de Sud.
Parada planetelor, un fenomen unic în viață
Parada planetelor reprerzintă un spectacol astronomic unit înt-o viață de om. Însă evenimentul are un impact concre asupra Sistemului Solar și poate oferi noi informații despre mișcările cosmice.
Cele 8 planete din Sistemul Solar orbitează în jurul Soarelui în același plan plat, dar la viteze diferite. Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare, are o orbită de 88 de zile. Orbita Pământului este de 365 de zile. Neptun are nevoie de 60.190 de zile pentru o orbită completă, echivalentul a 165 de ani pe Pământ.
Deoarece planetele au orbite diferite, în anumite ocazii, unele dintre ele pot să fie aliniate pe aceeași parte a Soarelui. De pe Pământ, dacă orbita ese sincronizată perfect, putem vedea mai multe planete pe cer în același timp.

În ocazii rare, toate planetele se aliniază în așa fel încât sunt vizibile de pe Terra. Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn sunt îndeajuns de luminoase pentru a fi vizibile cu ochiul liber. Pentru a vedea Uranus și Neptun vei avea nevoie de un binoclu sau de un telescop.
În timpul nopților senine din ianuarie și februarie, toate planetele, cu excepția lui Mercur, vor fi vizibile. Pe 28 februarie, li se va alătura și Mercur, potrivit useit.ro.