x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Capsula spațială Soyuz MS-16 pregătită de lansare. Doi cosmonauți ruși și un american se vor afla la bord

Capsula spațială Soyuz MS-16 pregătită de lansare. Doi cosmonauți ruși și un american se vor afla la bord

06 Apr 2020   •   12:42
Capsula spațială Soyuz MS-16 pregătită de lansare. Doi cosmonauți ruși și un american se vor afla la bord

Capsula rusă Soyuz MS-16 a fost instalată pe o rampă a cosmodromului din Baikonur. Aceasta va fi lansată, joi, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a informat agenţia spaţială rusă Roscosmos, preluată de EFE.

"După instalarea în poziţie verticală, specialiştii de la Roscosmos au început să lucreze conform cronogramei", arată agenţia într-un comunicat.

Lansarea rachetei purtătoare Soyuz-2.1a este prevăzută pentru joi, la 11:05, ora Moscovei (08:05 GMT) de pe rampa 31, numită Iuri Gagarin.

La bordul Soyuz MS-16 vor călători spre ISS cosmonauţii ruşi Anatoli Ivanishin şi Ivan Vagner şi astronautul american Christopher Cassidy.

Membrii Soyuz MS-16 vor rămâne în spaţiu  200 de zile și se vor alătura actualului echipaj al ISS, format din rusul Oleg Skripochka şi americanii Jessica Meir şi Andrew Morgan.

Staţia Spaţială Internaţională este un proiect de peste 150 de miliarde de dolari, la care participă 15 ţări. Este alcătuită din 15 module permanente şi orbitează Terra la o altitudine de 400 km, cu o viteză de peste 27.000 km/oră.

×
Subiecte în articol: soyuz iss