x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ce se va întâmpla cu rezervele de apă ale Terrei până în 2050. Ce spun oamenii de știință?

Ce se va întâmpla cu rezervele de apă ale Terrei până în 2050. Ce spun oamenii de știință?

06 Apr 2018   •   06:00
Ce se va întâmpla cu rezervele de apă ale Terrei până în 2050. Ce spun oamenii de știință?

Resursele de apă și riscurile climatice se concentrează asupra mișcării, disponibilității și calității apei pe întreg teritoriul Pământului, pe scale care variază de la râuri individuale și de la hidrograme la întregul glob.

Furnizarea acestei resurse valoroase pentru societate este obiectivul general, iar riscurile reprezentate de variabilitatea, extremele și schimbările climatice reprezintă o parte importantă și inerentă a tuturor proiectelor de cercetare.

Proiectele specifice variază de la gestionarea resurselor disponibile la previzionarea disponibilității viitoare la mecanismele științifice care stau la baza și cuprind o serie de discipline precum hidrologia, hidroclimatologia, ingineria resurselor de apă, dinamica atmosferei și interacțiunea dintre sol și atmosferă. (PM)

Lumea ar trebui să se îndrepte către natură pentru a identifica modalităţi mai eficiente în vederea asigurării unor provizii suficiente de apă, menţinerii purităţii acesteia şi protejării populaţiilor de efectele secetei şi ale inundaţiilor.

Anunţ a fost făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citat de Thomson Reuters Foundation.

Pământul, amenințat de o GAURĂ NEAGRĂ?

Descoperire uimitoare: TREI super-Pământuri

În contextul creşterii populaţiei mondiale şi a încălzirii planetei, cererea de apă se va accentua, iar calitatea şi fiabilitatea aprovizionării va scădea, avertizează ONU în cadrul ediţiei din 2018 a raportului mondial privind valorificarea resurselor de apă.

Răspunsul la aceste provocări ar putea fi o ...................

Citește mai departe AICI

×