x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cum să atingi Mach20 folosind combustibil din NISIP

Cum să atingi Mach20 folosind combustibil din NISIP

de Anca Aldea    |    24 Feb 2012   •   21:00
Cum să atingi Mach20 folosind combustibil din NISIP

Un inginer din Germania viseaza sa zboare, intr-o buna zi, la Beijing, tocmai de la Dusseldorf, in doar doua ore. Si, probabil, ca o va face in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, daca se va tine de cuvant si va construi aparatul zburator potrivit, care sa functioneze pe baza unui sistem de propulsie inovativ. Expe­rimentele dr. Peter Plichta i-au dat mari sperante acestui mate­matician german, care a folosit, ca sursa de inspiratie pentru proiectul sau, zglobiul frisbee si puterea lui de 'a goni' cu o viteza impresionanta de la un om la altul.

Sistemul de propulsie pentru un aparat zburator care sa parcurga distanta dintre Dusseldorf si Beijing in doar doua ore foloseste un combustibil obtinut pe baza de nisip si denumit 'silan', spune dr. Plichta. Inginerul, care detine, din 1993, brevetul unui aparat care zboara cu silan, sustine ca 'aeronava' sa nu va avea nici geamuri, nici binecunoscuta forma a unui avion. Dimpotriva, aparatul dr. Plichta va semana cu un disc, intocmai farfuriilor zburatoare, si se va ridica de la sol si va ateri­za vertical, asa cum se intampla in cazul elicopterelor.

Ca si OZN-urile, aparatul inginerului german va putea zbura la viteze uluitoare – speranta inventatorului este ca farfuria sa 'sa taie' aerul cu o viteza de 20 de ori mai mare decat viteza sunetului. Potrivit expertului, discul sau va avea capacitatea sa aspire aerul, in timpul calatoriei, pentru a naviga fara sa consume carburant in mod excesiv.
Dr. Peter Plichta este deti­na­to­rul mai multor brevete pentru nave discoidale propulsate cu silan.

×
Subiecte în articol: stiinta