x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cum se fac copii? Cu multă... îngheţată, desigur!

Cum se fac copii? Cu multă... îngheţată, desigur!

de Anca Aldea    |    13 Ian 2012   •   21:00
Cum se fac copii? Cu multă... îngheţată, desigur!

Autorii unui studiu american le sfatuiesc pe femeile care nu pot sa procreeze sa consume inghetata si sa renunte la alte dulciuri facute in special din faina alba, zahar si ulei rafinat, precum si margarina. Oamenii de stiinta spanioli sustin ca alimentele de baza in 'cura' pentru fertilitate sunt pestele, in special somonul, si produsele marine consumate regulat, legumele bogate in fibre si cerealele integrale – orz, ovaz, orez brun si salbatic, secara. In contrapartida, o cercetare rea­lizata timp de sase ani pe un esantion de 18.000 de surori medicale le-a aratat oamenilor de stiinta ca orezul alb, cartofii pregatiti in orice fel si un mic dejun rece nu fac decat sa aduca infertilitatea in 'ograda' femeilor.

Se incurajeaza consumul de fructe si legume dupa gust si preferinte. Cercetatorii americani recomanda spanacul, fasolea, dovleacul si rosiile, precum si uleiurile vegetale, nucile, semintele. Legumele cu frunze verzi bogate in acid folic (vi­tamina B9) – stevie, spanac, gulie –, sucul de portocale pregatit in casa, ficatul gatit dupa plac si graul incoltit ar trebui consumate regulat de catre barbati. Cercetatorii americani spun ca viitorii tatici ar trebui sa aiba zilnic pe masa alimente bogate in acid folic, deoarece el anihileaza cromozomii anormali din sperma.

Inghetata iti poate aduce barza la usa cand nu te astepti, potrivit unui studiu publicat de Universitatea Harvard in urma cu doi ani. Acest desert extrem de gustos, dar si lactatele grase, in special iaurtul si laptele, joaca un rol aparte pentru femeile care vor sa aiba copii. Atentie! Daca vrei sa devii mamica, renunta imediat la laptele degresat! Dar si la prajeli, la biscuiti si prajituri! Nici curele de slabire nu fac casa buna cu ovulatia si productia de sperma. Oamenii de stiinta sunt de parere ca atat femeile, cat si barbatii care viseaza sa devina parinti ar trebui sa ia in calcul un regim de viata sanatos, si nu privat de alimente cu adevarat gustoase si hranitoare pentru organism.

×
Subiecte în articol: studiu femei stiinta ingheţată fertilitate