x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire senzaţională în Arabia Saudită: caii au fost domesticiţi aici în urmă cu... 9.000 de ani

Descoperire senzaţională în Arabia Saudită: caii au fost domesticiţi aici în urmă cu... 9.000 de ani

de Anca Aldea    |    24 Aug 2011   •   19:09

Arabia Saudita a anuntat astazi descoperirea unui sit arheologic vechi de 9.000 de ani. Oamenii care au populat atunci aceasta regiune domesticisera deja calul, ceea ce inseamna ca informatiile cunoscute pana acum – potrivit carora calul a fost domesticit in urma cu cinci milenii si jumatate in regiunea care desemneaza astazi centrul Asiei – trebuie actualizate. Descoperirea de la Al-Maqar "va schimba cunostintele noastre despre domesticirea cailor si evolutia culturii de la sfarsitul neoliticului. Civilizatia Al-Maqar era foarte avansata in timpul neoliticului si exista dovezi puternice in acest sens', a declarat, pentru Reuters, Ali al-Ghabban, vicepresedintele unui organism sub controlul caruia se afla toate muzeele din Arabia Saudita.
La Al-Maqar au fost totodata descoperite ramasite mumificate, varfuri de sageti, rindele, macinatoare de cereale, unelte de tesut etc, aceste aspecte aratand faptul ca oamenii acelor timpuri erau buni cunoscatori ai artei mestesugaresti.

×