x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Dispozitive în luptă cu obezitatea

Dispozitive în luptă cu obezitatea

de Jurnalul National    |    13 Mar 2008   •   00:00

În încercarea de a combate feno­me­nul obezităţii întâlnit în rândul copiilor, cercetătorii americani au inventat un dispozitiv care limi­tează timpul pe care cei mici îl petrec în faţă ecra­nu­­lui televizorului sau al monitorului

În încercarea de a combate feno­me­nul obezităţii întâlnit în rândul copiilor, cercetătorii americani au inventat un dispozitiv care limi­tează timpul pe care cei mici îl petrec în faţă ecra­nu­­lui televizorului sau al monitorului. Dispozitivele de 100 de dolari erau setate pentru o anumită limită de timp în care era permisă funcţi­onarea acestor atracţii. Ameninţarea obezităţii a fost luată în serios chiar de producătorii jocurilor video, cele responsabile în mare parte pentru sedentarismul copiilor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă jocul WiiFit al celor de la Nintendo, care incită jucătorii la activităţi specifice fitness-ului.

 

Robotul care cere atenţie

Dacă vreţi să vă obişnuiţi copilul cu responsabilităţi încă de mic, robotul Pleo poate fi o soluţie pentru un astfel de exerciţiu. Având forma unui dinozaur erbivor care în realitate ajungea până la 20 de metri înălţime, Pleo este un robot care are nevoie de îngrijire. Îşi poate manifesta bucuria atunci când este mângâiat, dar poate să devină şi agitat când îi este foame. În Europa, robotul este disponibil la un preţ de circa 300 de euro.

 

Fotografii şi clipuri sub apă

În cadrul show-ului IT de la Hanovra, CeBIT, a fost expus un dispo­zi­tiv pe care orice scufundător ar trebui să îl aibă, o combinaţie între ochelari subacvatici şi o cameră digitală de 5 megapixeli, dispozitiv produs de Liquid Image. Modul de funcţionare în care se află camera este semnalizat cu ajutorul unor led-uri. Dispozitivul, care costă circa 129 de euro, permite capturi foto şi video hands-free. Cei 16 MB de me­morie RAM internă, suficienţi pentru 29 de foto­grafii sau 53 de secunde de înregistrare video, pot fi suplimentaţi cu un card micro SD.

×
Subiecte în articol: zoom it