x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Elon Musk vrea să revoluţioneze munca. Va construi robotul umanoid „Tesla Bot”

Elon Musk vrea să revoluţioneze munca. Va construi robotul umanoid „Tesla Bot”

20 Aug 2021   •   17:50
Elon Musk vrea să revoluţioneze munca. Va construi robotul umanoid „Tesla Bot”

Tesla va construi un robot umanoid numit Tesla Bot, a anunţat CEO companiei, Elon Musk. Prototipul ar urma să fie lansat anul viitor.

Anunţul a fost făcut în cadrul AI Day, o serie de discuţii tehnice găzduite de Tesla în California pentru a recruta talente în domeniul inteligenţei artificiale.

Dacă robotul umanoid va fi un succes, el poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk. Robotul are şansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forţei de muncă, aadăugat CEO de la Tesla.

„Se intenţionează să fie prietenos şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare pe care în prezent le fac oamenii”, a spus Musk.

Dacă o astfel de revoluţie a muncii ar avea loc, este încă neclar cum ar putea fi compensate joburile pierdute de oamenii care vor fi înlocuiţi de roboţi.

Musk a mai spus că robotul, denumit „Optimus”, se bazează pe aceleaşi cipuri şi senzori pe care maşinile Tesla le folosesc pentru funcţiile de pilot automat. Robotul are o înălţime de un metru şi 70 de centrimetri, câtăreşte 56 de kg, poate căra 20 de kg şi poate alerga 8 km.

Mediafax

×
Subiecte în articol: robot tesla elon musk