x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Eurostat - Croaţia, Ungaria şi Franţa, printre ţările unde internetul este cel mai puţin sigur

Eurostat - Croaţia, Ungaria şi Franţa, printre ţările unde internetul este cel mai puţin sigur

08 Feb 2016   •   17:07
Eurostat - Croaţia, Ungaria şi Franţa, printre ţările unde internetul este cel mai puţin sigur

Croaţia, Ungaria, Portugalia, Malta şi Franţa sunt ţările din Uniunea Europeană (UE) în care s-au semnalat în 2015 cele mai multe probleme legate de siguranţa internetului, cum ar fi viruşii care au afectat computerele, pierderi financiare, folosire abuzivă a datelor personale sau accesul copiilor la pagini web necorespunzătoare vârstei lor, informează Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) luni, în ajunul Zilei mondiale pentru un internet mai sigur.

În medie, la nivelul UE 25 %, dintre utilizatorii de internet în scopuri private s-au confruntat anul trecut cu asemenea probleme, conform studiului care vizează situaţia din 27 de state ale UE, pentru România neexistând date disponibile, scrie AFP.

Cele mai frecvente deficienţe s-au semnalat, în ordine, în Croaţia (42%), Ungaria (39%), Portugalia (36%), Malta /34%) şi Franţa (33%), urmate de Luxemburg (31%) şi Spania (30%). La polul opus, cele mai sigure ţări au fost Cehia (10%), Olanda (11%) şi Slovacia (13%).

Datele indică o scădere de la 31% în 2010 la 21% în 2015 a internauţilor ale căror computere au fost afectate de viruşi.

Tema de furtul datelor personale constituie o frână în calea cumpărăturilor online şi a descurajat anul trecut un internaut din cinci să facă acest gen de achiziţii, conform cercetării Eurostat, realizate pe persoane cu vârste între 16 şi 74 de ani. Cea mai mare neîncredere s-a observat în România (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) şi Franţa (29%). AGERPRES

×